Българските боксьори спечелиха две титли и един сребърен медал от четвъртия, предпоследен ден на международния турнир за юноши и младежи за Купа Черна гора в Будва. Нашите таланти направиха силни мачове и разгърнаха част от потенциала си.

Любослав Методиев донесе първия златен медал. Той ликува с титлата при 50-килограмовите юноши, след като победи убедително с 5:0 съдийски гласа Леонард Лима от Северна Македония. 

Методиев

източник: Media Bulgarian Boxing

В последния двубой за деня пък със златото се поздрави Георги Стоев. Той стъпи на върха при младежите, в категория до 91 килограма. Родният талант отказа съпротивата на местния боксьор Джордже Лаинович в началото на третия рунд. 

Със сребърното отличие пък се поздрави Викторио Илиев (54 кг) при юношите. Той отстъпи на азербайджанеца Махамадали Гашимзаде в равностоен двубой.

В неделя на ринга ще се качи и четвъртият ни финалист. Даниел Кирилов (56 кг) ще срещне украинеца Айдер Абдураимов в мач за титлата при младежите. Срещата е пета в програмата, която стартира в 21:00 часа българско време.