Изглежда Дерек Чисора не е особено доволен от решението да бъде част от подгряващия двубой на галавечерта на 26 октомври в O2 Aрена в Лондон, Англия. Тогава британецът ще се изправи срещу бившия световен шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър, като се очаква това да бъде последният сблъсък преди срещата между Реджис Прогрейс и Джош Тейлър. 

Промоутърът Еди Хърн позиционира двубоя Чисора - Паркър на второ място за вечерта и постави двубоя Програйс - Тейлър като основно събитие, което бе съмнителен ход от негова страна, тъй като Чисора е по-известен и от Прогрейс, и от Тейлър. 

Самият Чисора смята, че битката му срещу Паркър трябва да бъде главното събитие на вечерта. Боксьорът заяви, че иска да му платят повече пари, за да се бие в ъндъркартата, или въобще няма да има двубой. 

По време на пресконференцията за двубоя Чисора разкритикува промоутъра Еди Хърн и спортния директор на Скай Спортс и заяви, че няма намерение да участва в така наредена галавечер.

„Подобно разпределение не ми върши работа. Нямам намерение да разпродавам залата за тези момчетата, а те да са в основното събитие. Трябва да променим това. Те няма да напълнят и офис сами. Я стига! Или ми дайте основното събитие, или ме махнете от картата", избухна Чисора.

"Напълно сериозен съм. Искате да вкарате тези никому известни момчета в моето шоу, а след това ме пъдите от него?! На никого не му пука за шибания трофей „Мохамед Али“. Този турнир вече е в миналото. Тежка категория се завърна. Майк Тайсън го каза, когато Антъни Джошуа нокаутира Владимир Кличко през април 2017 г. Парите за малките момчета свършиха и се върнаха в тежка категория", заяви Чисора.

"Така че, или ми дайте повече пари, за да си свърша работата, или въобще не ме бройте. Съжалявам, че го правя, но имам чувството, че ме прецаквате жестоко. Ако нещата останат така, извадете ме от картата и си правете вечерта без мен. Писна ми да разпродавам шоу вечери, а аз да не правя пари. Така че, дайте ми повече пари и всички ще бъдат щастливи", завърши боксьорът.