Четирима българи ще боксират на финал в 39-ото издание на "Златната ръкавица" в Нови Сад. Победи в събота на международния турнир за младежи и девойки записаха Радослав Росенов, Красимир Джуров, Уилиам Чолов и Кирил Борисов. Под ръководството на Борислав Бояджиев те ще излязат днес от 16:00 часа в битка за златните медали.

В категория до 60 килограма Росенов се поздрави с победа над силния украинец Олександър Яровий. Така той ще спори за златото днес срещу неговия сънародник Данило Дрижа. При 63.5-килограмовите Красимир Джуров постигна успех над румънеца Андрей Мустет. За титлата родният талант ще се изправи срещу Рафаел Буза (Унгария).

Уилиам Чолов ще играе на поредния финал в кариерата си. Националът ни при 75-килограмовите победи Иралки Янелидзе (Грузия) и от златото вече го дели само представителя на домакините Рашко Симич. От своя страна Кирил Борисов (+92 кг) се наложи над украинеца Дмитро Баблюк и на финал ще боксира с румънеца Йон Добрен.

С бронзово отличие пък се поздрави Даниел Кирилов (57 кг). Той отстъпи на полуфиналите на грузинеца Арам Хрикиян. Припомняме, че "Златната ръкавица" в Нови Сад е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври.