Българските боксьори ще атакуват златни медали на 64-ото издание на международния турнир "Златна ръкавица" в Лозница, Сърбия. И четиримата ни национали, които стартираха участие в надпреварата, достигнаха до мачовете за титли в отделните категории.

Вчера победи извоюваха Златислава Чуканова (50 кг) и Кристиян Николов (80 кг). Те се справиха съответно с представителката на домакините Снежана Сликович, както и с боксьора от Черна гора Ц Емир Саботич. Така днес от 18:00 часа нашите национали ще преследват 4 златни медала.

Чуканова ще открие родната програма. Във втория мач от сесията, около 18:15 часа, тя ще се изправи срещу Нина Радованович (Сърбия). След нея, в седми двубой от програмата, Мелис Йонузова (70 кг) ще срещне друга боксьорка на домакините Александра Рапаич. В 11-ия мач от списъка Николай Маринов (57 кг) ще боксира с черногореца Ремзо Икович, а българското участие ще завърши с двубоя на Кристиян Николов и руснака Артьом Агеев, който е 17-и в програмата. Финалите започват от 18:00 часа.