Радослав Росенов се изстреля на финал на Европейското първенство за младежи в Будва. Националът ни ще боксира за златния медал при 60-килограмовите, след като победи в много здрава битка Ерик Израйелян от Армения.

Срещата премина равностойно, като двамата се хвърлиха на размени още от първия гонг. Родният талант обаче бе този, който успя да нанесе по-точните попадения. Арменецът пък разчиташе на по-близък бой, но и на много нечисти действия, като в средата на втория рунд получи наказание за постоянно задържане. Така Росенов се класира за финал след 3:1 съдийски гласа и в събота ще се изправи срещу Алексей Шендрик (Рус).

Даниел Кирилов пък спечели бронзов медал. В категория до 57 килограма той отстъпи с 0:5 гласа на арменеца Манвел Петросян.
По-късно тази вечер са мачовете на Уилиам Чолов и Кирил Борисов. В категория до 75 килограма Чолов ще се качи на ринга около 21:00 часа срещу сърбина Рашко Симич. Борисов пък ще боксира при най-тежките +92 кг срещу украинеца Дмитро Баблюк. Мачът се очертава да се проведе около 22:00 часа.