България заема място в Топ 10 по спечелени отличия на Европейското първенство по бокс за мъже в Ереван. На шампионата на Стария континент участват 219 боксьори от 39 страни. Само 20 държави обаче успяха да излъчат поне един медалист след края на четвъртфиналите.

Българските национали стигнаха до 3 полуфинала. Днес на ринга ще се качат Ергюнал Себахтин (48 кг), Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг). Те си гарантираха минимум бронзови медали от първенството, с което поставиха страната ни на седмо място по брой отличия на Европейското първенство. Лидер е Италия със седем медалисти, следвани от Англия и Испания с по 5, както и от домакините от Армения, Грузия и Украйна с по 4 отличия.

Полуфиналите стартират днес от 13:00 часа със следобедната сесия. Във втория мач от програмата, около 13:15, Ергюнал Себахтин ще се изправи срещу Леонардо Еспозито (Италия). 30-ина минути по-късно, в четвъртия сблъсък от списъка, Даниел Асенов ще боксира с ирландеца Дилън Ийгълсън. Във вечерната сесия, която стартира от 17:00 часа, е предвиден Хавиер Ибаниес. Натурализираният кубинец ще срещне представителя на домакините Артур Базеян в четвърти мач, който трябва да започне около 17:45 ч.