Тимът на Септември София победи с лекота гостуващия Спортист Своге с 3:0 в пряк спор за място в баражния мач, даващ право на участие в efbet Лига догодина. За миг столичани не оставиха съмнение, че са по-добрият измежду двата отбора в Драгалевци и надделяха над своя опонент в следобеда на сряда

В рамките на десет минути Марио Илиевски вкара две попадения за столичани (14 и 24), а шест преди края на редовното време ветеранът Георги Сърмов оформи крайния резултат на комплекса в столичния квартал.

По този начин Септември се изкачи до третото място във временното класиране и се откъсна на шест точки пред Спортист, който е с 47 пункта.


Мачът започна в спокойно темпо, но в 14-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Ивайло Михайлов препъна Йоан Гаврилов в наказателното поле на гостите от Своге. Те имаха претенции към отсъждането на рефера Волен Чинков, но и на повторенията се видя, че нарушение има. Зад топката застана Марио Илиевски, който с премерен изстрел откри резултата - 1:0.

В 19-ата минута Атанас Кабов проби добре отляво и стигна до аутлинията в наказателното поле на Спортист. Първо той отправи изстрел, с който Кунчев се справи, а топката се върна в юношата на Левски. Кабов можеше да комбинира с двама свои съотборници, но реши да продължи да стреля, което не бе добра идея. В 21-ата минута Гаврилов получи подаване отляво от Пешов и шутира с десния крак от дузпата, но доста неточно.

39 снимки

Миг по-късно Томи Костадинов преодоля Иван Арсов през дъгата на Септември, но си поведе дълго топката и Банков улови. В 24-ата минута пък Гаврилов засече центриране отляво и с лекота преодоля Кунчев за 2:0.

В 40-ата минута крилото Атанас Кабов отправи удар от дистанция, но Кунчев се намеси. В последната минута Християн Казаков отигра добре центрирана топка отдясно, но ударът му бе право в стража на гостите, който се намеси. В ответната атака Славков шутира, но не затрудни Николай Банков.

Второто полувреме започна с атака на гостите, която не доведе до нищо интересно. В 46-ата минута Марио Илиевски излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му бе много слаб и не затрудни Кунчев. Минута по-късно само вратарят Банков раздели "шоколадите" от попадението. След центриране отдясно топката бе изчистена право на волето на Томи Костадинов. Банков обаче се намеси добре и спаси удара на седмицата на Спортист.

В 55-ата минута опасно центриране намери Марио Илиевски, който стреля с глава, но Стефано Кунчев се хвърли и изкара в корнер. Малко по-късно Кабов отправи далечен изстрел, но неточно. 7 минути по-късно Спортист получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Христов, но ударът му разочарова и не доведе до нищо.

В 68-ата минута Томи Костадинов изпълни далечен фаул, но Банков внимаваше и улови. В 76-ата минута Пешов набра добре скорост и проби отдясно, а след това успя да нанесе и коварен шут по диагонала. Топката обаче премина покрай страничния стълб. Шест преди края Георги Сърмов вкара изключително красив гол с левия крак, след като опитният халф матира Кунчев със сериозен изстрел.

Малко преди края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като Томи Костадинов бе изгонен с втори жълт картон.

Стартови състави:

Септември Сф: 1 Николай Банков - 5 Георги Сърмов - 8 Александър Тодоров 22 Асен Георгиев 10 Атанас Кабов 4 Иван Арсов 23 Йоан Гаврилов 16 Кристиян Пешов 14 Марио Илиевски 11 Мартин Ачков 20 Християн Казаков

Спортист Своге: 1 Стефано Кунчев - 80 Мартин Михайлов 3 Борислав Христов - 19 Богомил Богомилов 20 Ваньо Иванов 17 Галин Ташев 21 Ивайло Михайлов 14 Стивън Славков 7 Томи Костадинов 8 Владислав Цеков 18 Деян Христов