Старши треньорът на Литекс Живко Желев заяви след успеха над ЦСКА 1948, че няма никакви забележки към своите възпитаници.

"Абсолютно, без ниикакви забележки, проведохме мача както искахме. Създадохме няколко положения, отбелязахме много красив гол. Убеден съм, че победихме напълно заслужено."

"Най-вече в колектива бяхме по-силни. Близко стояха линиите, имаше динамика в контраатаките, печелехме първа и втора топка и това наклони везните."

Относно червения картон на съперника, Желев коментира: "Тежко е да играеш с човек по-малко, но ние сме го провокирали това нещо. И това влиза в играта. Ние също имахме състезатели с жълти картони, но за наше щастие те бяха разумни и съумяхме да завършим с 11 души."

"Сладко е, защото се вижда, че футболистите вярват в това, което работим и се поздравяваме с успех, берем плодовете на нашата работа."

"Лесно няма никъде. Всеки може да победи лидерите и да загуби от последните. Три точки се дават във всички отбори. Важното е да запазим едно постоянство и съм убеден, че ако го направим в идващия мач, отборът ще разгърне големия си потенциал и нещата ще се случват още по-лесно."

"Най-важно е да сме постоянни. Силният отбор е силен, когато е постоянен. Загубихме три мача, първият с Царско село много драматичен, след като загубихме от Поморие и Ботев Гълъбово, където поведохме в резултата, но не бяхме концентрирани и не искахме толкова много победата и закономерно тези два мача ги загубихме."

"Има млади момчета, трябва време. Още по-добре е, когато побеждаваме и се работи в позитивна обстановка", допълни Желев.

"Всички са герои, но с това попадение (Денислав Мицаков б.р.) е малко над всички. Всеки има принос, хубаво е, когато се нагърбват и стрелят извън наказателното поле, това ни липсва в България."