Отборът на Марица успя да изтръгне фамозна победа с 4:3 при визтата на Нефтохимик в пореден двубой от третия кръг на Втора Лига. Калоян Стефанов откри след само 4 минути. Сибил Карагьозов покачи на 2:0 в 29-та минута, но Станислав Маламов намали седем минути преди края на частта. През втората част Димитър Законов отново даде два гола аванс за доамкините, а Величко Величко намали в 68-та минута. Мартин Тонев, от своя страна, беше на правилното място, за да оформи резултат 3:3 и да вгорчи домакинските привърженици. Драматичната обръщалка оформи Мариан Донев в 4-та минута на добавеното време. 

Домакините започнаха по отличен начин срещата, след като още в 4-та минута Божилов изведе Маджаров зад защитата на Марица. Крилото върна към Калоян Стефанов, който със силен удар и сериозен рикошет преодоля стража на гостите Николов за 1:0. 

В 10-та минута Величков от състава на Марица беше близо до попадение след корнер, но Даниел Андреев успя да го спре, преди да нанесе удар. 

В 24-та минута Симеон Вешев опита мерника си отдалеч, но не нацели вратата на Рахнев и Нефтохимик. 

Вдъхновената игра на шейховете доведе до нов гол във вратата на Марица. Сибил Карагьозов се възползва от груба грешка на Аврамов, който в 29-ата минута се засуети и не изчисти дълго подаване. Халфът отне топката и я изпрати в мрежата на пловдивчани за 2:0.

В 36-ата минута Домовчийски направи двойно подаване със свой съотборник и шутира, но Рахнев улови. Само две минути по-късно обаче Станислав Маламов намали до 1:2, след като засече отлично центриране отдясно. 

В заключителните секунди на полувремето двата тима си размениха по една опасна ситуация. Първо Лазаров от домакините се откъсна на скорост в наказателното поле на Марица и опита пас към свой съотборник, който се намираше на празна врата, но подаването не се получи.

Пловдивчани отговориха с атрактивен изстрел от трудна позиция на Марчев, който профуча покрай лявата греда.

Двата отбора продължиха с нападателната игра и след почивката. Марица се хвърли да изравнява резултата, но в 60-ата минута получи нов гол. Стражът на жълтите Илия Николов излезе неразчетено при дълъг пас към Димитър Законов, резервата на шейховете го преодоля и вкара от двайсетина метра в празната врата за 3:1.

Само 8 минути по-късно Марица отново завърза интригата, след като Величко Величков успя да се възползва от голяма суматоха след ъглов удар и грешка на стража на Нефтохимик Рахнев. Драмата обаче се завърза още повече, след като в 81-та минута Мартин Тонев заби трето попадение за Марица, за да направи резултата 3:3. 

Изключителният обрат беше реализиран в последната секунда на мача в Бургас. След отсъдена дузпа Мариан Донев застана зад кълбото и с много прецизен удар успя да донесе безценния успех за Марица, който ре трети пореден за сезона. 

Нефтохимик - Марица 3:4

1:0 - Калоян Стефанов (4)

2:0 - Сибил Карагьозов (29)

2:1 - Станислав Маламов (38)

3:1 - Димитър Законов (60)

3:2 - Величко Величков (68)

3:3 - Мартин Тонев (81)

3:4 - Мариан Донев (90+4)

Ето и съставите на двата тима: 

Нефтохимик: Рахнев, Маджаров, Андреев, Кентин, Карагьозов, Стефанов, Лазаров, Георгиев, Божилов, Данчев, Иванов;

Марица: Николов, Величков, Грънчов, Аврамов, Вешев, Газиев, Мехмедов, Мирчев, Маламов, Домовчийски, Мариян Тонев;