Хебър Пазарджик победи Локомотив Горна Оряховица с 2:1 в мач от 28-ия кръг на Втора лига. Домакините пропуснаха да открият резултата, след като Живко Петков не успя да реализира дузпа в 5-ата минута, но това сториха гостите в 37-ата, когато Владислав Мирчев бе точен от бялата точка. В началото на второто полувреме Живко Петков (52) възстанови равенството с красиво попадение, а Октай Хамдиев (59) направи пълен обрат. Дълбоко в добавеното време на двубоя "железничарите" останаха в намален състав, след като Петко Цанков получи червен картон.

С постигнатия успех Хебър се изкачи на четвъртата позиция във Втора лига, измествайки Спортист Своге, въпреки че и двата тима са с равен актив точки - по 41. От своя страна Локомотив Горна Оряховица остана на 13-о място с 20.

Под проливния дъжд над Пазарджик домакините стартираха агресивно двубоя и упражниха натиск. 

В 5-ата минута Евгени Игнатов отправи изстрел от дистанция, след което топката тупна пред вратаря Християн Христов. Стражът не успя да се намеси добре и кълбото бе достигнато от Георги Търтов, който бе фаулиран и главният съдия Валентин Станчев посочи бялата точка. Живко Петков застана зад топката, но изстрелът му попадна в напречната греда и "зелените" не успяха рано да поведат в резултата.

В следващите минути действията на терена не се промениха и Хебър бе по-активният отбор, но защитата на "желензичарите" се справи с опасните атаки. От своя страна гостите разчитаха на организирането на бързи контраатаки. Именно при една от тях Джунейт Яшар имаше добра възможност, но халфът не успя да достигне до топката в наказателното поле.

В 24-ата минута Живко Петков отлично свали към Евгени Игнатов, който се промъкна зад защитата на Локомотив, но Християн Христов много добре излезе и предотврати опасноста, избивайки топката.

Седем минути по-късно Евгени Игнатов центрира остро от фаул в наказателното поле, където Георги Търтов стреля с глава, но топката прелетя над напречната греда.

В 36-ата минута гостите получиха дузпа. Томислав Папазов върна към Александър Любенов, но топката се спря в локва, след което вратарят фаулира Владислав Мирчев и главняит съдия Валентин Станчев за втори път в мача посочи бялата точка. Потърпвешият застана зад топката и с изстрел в левия ъгъл реазлизира, макра стражът да докосна кълбото.

В 42-ата минута Хебър имаше отличен шанс да възстанови равенството, след като Християн Христов не успя да се намеси добрепри центриране на Георги Търтов и се сблъска с играча в зелено, след което Георги Игнатов стигна до топката, но изстрелът му премина над вратата.

Локомотив стартира добре втората част и имаше добравъзможност да удвои преднината си. Владислав Мирчев нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле, но Александър Любенов улови.

В 51-ата минута Живко Петков отправи опасен изстрел от дистанция, който принуди Християн Христов решително да избива.

Минута по-късно Хебър възстанови равенството. Живко Петков получи на границата на наказателното поле, след което се завъртя и красиво реализира в горния ляв ъгъл.

В 59-ата минута домакините направиха пълен обрат. Живко Петков продължи за Октай Хамдиев около границата на наказателното поле. Халфът нанесе мигновен изстрел, топката рикошира в крака на Петко Цанков и влетя в долния ляв ъгъл.

Малко по-късно след разбъркване в наказателното поле на пазарджиклии гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Тодор Чаворски, но главният съдия Валентин Станчев не посочи за трети път бялата точка.

Въпреки че стигнаха до аванс в резултата, домакините продължиха да действат много агресивно. В 75-ата минута Живко Петков бе изведен на добра позиция наказателното поле, но изстрелът му от малък ъгъл не намери целта.

В заключителните минути на двубоя "железничарите" опитаха да притиснат съперника си, но защитата пред Александър Любенов не допускаше опасности и вратата му не бе застрашена. В 89-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Петко Цанков получи втори жълт и съответно червен картон за удар с лакът в лицето на Евгени Игнатов.

Дълбоко в добавеното време Джунейт Яшар стреля опасно от пряк свободен удар, но Александър Любенов улови решително.

ХЕБЪР - ЛОКО ГО 2:1/КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА

0:1 Вл. Мирчев 37'-д.

1:1 Ж. Петков 52'

2:1 Хамдиев 59'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ХЕБЪР: Александър Любенов, Тодор Гочев, Томислав Папазов, Николай Дичев, Цветелин Тонев, Гоерги Каракашев, Красимир Илиев, Евгени Игнатов, Георги Търтов, Октай Хамдиев, Живко Петков

Треньор: Николай Митов

ЛОКО ГО: Християн Христов, Петко Цанков, Иван Пенев, Даниел Стоянов, Димо Атанасов, Петър Чалъков, Янислав Цачев, Джунейт Яшар, Александър Стефанов, Владислав Мирчев, Виктор Митев

Треньор: Марин Байчев

Гл. съдия: Валентин Станчев

Стадион: „Георги Бенковски“, Пазарджик