Отборът на ЦСКА 1948 постигна заслужен успех с 2:0 при домакинството на Монтана в голямото дерби на 21-вия кръг на Втора лига. Головете за състава на Йордан Юруков бяха дело на Ивайло Климентов и Андон Гущеров. Гостите обаче може да се съжаляват, тъй като Тони Тасев опропасти дузпа в края на първото полувреме, а второто попадение за "червените" дойде от несъществуващ 11-метров наказателен удар. 

29 снимки

Първият истински шанс в срещата дойде изненадващо в полза на гостите. В 15-та минута, след балонно центриране от над 40 метра кълбото кацна на границата на наказателното поле, където Николай Цветков засече, но ударът беше доста слаб и не затрудни стража Даниел Наумов. 

В 19-та минута гостите стигнаха до нов чудесен шанс. След многоходова атака топката стигна до нападателя Атанас Илиев, който се обърна добре, но завършващия му удар беше ужасен и изобщо не застраши вратата на "червените". 

Две минути по-късно първи страхотен шанс се откри и пред Даниел Младенов за домакините. След добра размяна на пасове пред наказателното поле Младенов беше изведен сам срещу Васил Симеонов от малък ъгъл, но стражът спаси майсторски. 

В 38-та минута Димо Атанасов получи чудесен пас на левия фланг, преодоля прекия си съперник и пласира хубаво центриране на главата на Андон Гущеров, но ударът на нападателя беше чудесно спасен от Васил Симеонов.

В 43-та минута съпротивата на Монтана все пак беше пречупена. След атака отдясно Васил Шопов успя да си създаде пространство и да центрира на главата на Ивайло Климентов, който този път не остави никакви шансове за Симеонов на вратата на гостите. 

Буквално в последната минута на полувремето Монтана получи златен шанс да изравни. Тони Тасев успя да си спечели дузпа след чудесен индивидуален пробив. Именно той застана зад топката, но изпълнението му беше изключително безхаберно, за да прати топката далеч над вратата на Даниел Наумов. 

В 60-та минута грешникът Тони Тасев опита късмета си от около 25 метра, но ударът му рикошира в гръб на противников играч и попадна в ръцете на Даниел Наумов. Две минути по-късно Гущеров опита странична ножица, но топката мина далеч над вратата на Симеонов. 

В 66-та минута, след поредна чудесна бърза атака на отбора на Йордан Юруков, Денислав Александров намери Васил Шопов на точката на дузпата, чийто удар обаче нацели лявата греда на вратата на Васил Симеонов. 

В 78-та минута Денислав Александров беше изведен очи в очи с Васил Симеонов, но съобразителното излизане на стража на Монтана беше достатъчно, за да предотврати второ попадение в срещата. 

В 86-та минута дойде най-спортната ситуация в срещата. След контраатака Даниел Младенов си изпроси дузпа, но на повторението се видя, че такава няма, тъй като Младенов не беше повален от Васил Симеонов. Андон Гущеров застана зад топката, но пропусна, след като Симеонов произведе страхотно спасяване. Страничният съдия обаче сигнализира на главния съдия, че стражът на гостите е бил и с двата крака пред гол линията, което предизвика повторно изпълнение. Зад топката отново застана Гущеров, който този път не сбърка за крайното 2:0. 

Така ЦСКА 1948 излезе еднолично начело на класирането във Втора лига с актив от 52 точки, на 3 пред Септември. Монтана, от своя страна, остана 3-ти на цели 13 пункта зад "червените". 

ЦСКА 1948 - Монтата 2:0

1:0 - Ивайло Климентов (43)

2:0 - Андон Гущеров (90)

Ето и съставите на двата тима: 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Венцислав Василев, Ивайло Тодоров, Димо Атанасов, Янко Сандански, Ивайло Климентов, Денислав Александров, Васил Шопов, Даниел Младенов, Антон Гущеров; 

Монтана: Васил Симеонов, Валери Христов, Иван Михов, Преслав Петров, Стефан Цонков, Владимир Айтов, Димитър Илиев, Тони Тасев, Атанас Илиев, Николай Цветков, Сергей Георгиев;