Двубоят между Марек и Дунав Русе предложи на зрителите вълнуваща битка, завършила с равенство 1:1. Домакините започнаха силно, но мачът се оказа истинска футболна война, изпълнена с емоции и обрати.

Марек наложи натиск още в началото на мача и имаше няколко добри положения, като Илия Димитров опита да открие резултата с атрактивна задна ножица, но вратарят на Дунав реагира бързо и спаси. В 14-ата минута, Димитров отново се оказа в добра позиция, но ударът му бе отразен от вратаря. През първото полувреме футболистите на Марек имаха и претенции за дузпа, но съдията прецени, че такава няма.

Втората част започна със същия интензитет, като в 48-ата минута Димитров отново опита да затрудни вратаря на Дунав с удар с глава. В 52-ата минута вратарят на Дунав спаси отбора си от сигурен гол след нов удар с глава, този път на Каймакански. Двата отбора намалиха темпото, като мачът се превърна в битка в средата на терена. Страстите на терена се нажежиха до червено в 74-ата минута, когато играчите на двата отбора влязоха в спор, предизвиквайки леко меле.

В 86-ата минута Дунав поведе, когато Вангелов бе намерен в наказателното поле и отблизо накара Марек да се чувства под натиск. Домакините обаче не се предадоха. Илия Димитров успя да вкара публиката в екстаз с гол в 93-ата минута. След прекрасно центриране, Димитров намери топката с глава и я прати в мрежата, което донесе точка на Марек. Този гол не само, че спаси отбора от загуба, но и показа неуморимия дух на футболистите.

Startphoto.bg
43 снимки

Преди началото на мача дойде неприятна новина за Марек. Капитанът Александър Близнаков се контузи по време на загрявката, което принуди треньора да направи спешна смяна. На терена вместо него се появи Милен Иванов.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. Още в началните минути Марек получи пряк свободен удар, който предизвика напрежение пред вратата на Дунав Русе. След добре насоченото изпълнение, защитата на гостите реагира бързо и изчисти топката в корнер. При последвалото изпълнение на ъгловия удар, Християн Джандаров опита мощен изстрел към вратата, но за съжаление топката прелетя над гредата и излезе далеч в аут.

Дунав Русе бързо реагира на началния натиск на Марек и организира ответна атака, която доведе до два корнера. Въпреки възможностите, които се отвориха пред Дунав, защитата на домакините остана стабилна и не допусна сериозна опасност пред вратата.

В 14-ата минута Марек имаше отлична възможност да открие резултата, когато Илия Димитров опита впечатляваща задна ножица. Ударът му бе насочен към вратата, но вратарят на Дунав Николов реагира светкавично и успя да избие топката в корнер. Само секунди по-късно, отново Илия Димитров бе намерен непокрит на два метра пред вратата. Всичко изглеждаше готово за откриване на резултата, но вратарят на Дунав Николов отново демонстрира отличен рефлекс, спасявайки тима си с блестящо спасяване.

Николай Ганчев също се включи активно в атаките на Марек, като на два пъти опита да застраши вратата на Дунав с удари от дистанция. Въпреки добрите позиции, топката и в двата случая мина встрани от целта, оставяйки резултата непроменен. Марек продължава да търси пробив в защитата на гостите, но безуспешно.

Дунав Русе отговори с опасна атака, като в 27-ата минута Симеон Вешев отправи мощен удар към вратата на Марек. Топката мина на сантиметри от гредата, като гостите бяха близо до откриването на резултата. Действията на терена стават все по-интензивни, а и двата отбора продължават да търсят гол.

В 31-ата минута футболистите на Марек имаха сериозни претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Дунав, но главният съдия отсъди, че нарушение няма. Липсата на VAR в този двубой остави ситуацията без преразглеждане, а играта продължи, въпреки протестите на домакините.

В 42-рата минута Веселин Любомиров от Марек опита да изненада вратаря на Дунав с амбициозен удар от около 40 метра. Въпреки смелия опит, топката мина настрани от вратата, без да застраши сериозно гостуващия тим.

Втората част на мача започна с нова атака от страна на Марек. В 48-ата минута Илия Димитров опита удар с глава след добро центриране, но вратарят на Дунав бе на мястото си и успя да улови топката без затруднения.

В 52-ата минута вратарят на Дунав показа впечатляваща реакция, спасявайки отбора си от сигурен гол. След прецизно центриране, Христо Каймакански отправи мощен удар с глава, но стражът успя да се намеси.

След интензивното начало на второто полувреме, двата отбора намалиха темпото и играта премина в период на равновесие, характеризиращ се с усилена битка в средата на терена.

В 70-ата минута Веселин Любомиров демонстрира впечатляващи умения, изпълнявайки страхотен пряк свободен удар, който обаче срещна напречната греда и резултатът остана непроменен.

Страстите на терена се нажежиха до червено в 74-ата минута, когато при спорна ситуация играчите на двата отбора се впуснаха в леко меле, завършило с два жълти картона.

Дунав повежда в 86-ата минута, след като Вангелов бе намерен в наказателното поле и отблизо прати топката в мрежата на Марек. Въпреки усилията на домакините, Дунав най-вероятно ще успее изтръгне победата. 

Илия Димитров вкара публиката в екстаз с впечатляващ гол в 93-ата минута, който осигури точка на Марек. След невероятно центриране, Димитров успя да намери топката с глава и да я прати в мрежата, предизвиквайки бурни аплодисменти от феновете на домакините.

FT! МАРЕК - ДУНАВ РУСЕ 1:1

0:1 Вангелов 86'

1:1 Димитров 90+3'

Стадион: Бончук

Състави:

Марек:  21. Константин Костадинов, 32. Александър Башлиев, 44. Христо Каймакански, 6. Иван Арсов, 5. Марио Петков, 7. Християн Джаджаров, 77.Милен Иванов, 13. Веселин Любомиров, 8. Валери Йорданов, 10. Николай Ганчев, 9. Илия Димитров.

Треньор: Анатоли Нанков

Дунав Русе: Даниел Николов, 22. Стоян Предев, 88. Димитър Тодоров, 26. Камен Хаджиев, 45. Джан Хасан, 7. Симеон Вешев, 14. Радослав Апостолов, 78. Елисее Су, 11. Денислав Минчев, 99. Джонатан Перис, 17. Ндуалу Луис.

Треньор: Георги Чиликов