Локомотив Горна Оряховица и полузащитникът Кристиян Райчев се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха от клуба.

Кристиян Райчев игра за "железничарите" в продължение на два сезона през 2019/2020 и 2020/2021. Раздялата с футболиста е продиктувана от факта, че клубът има спешна нужда от централен защитник, защото един от състезателите на този пост претърпя спешна оперативна намеса.

Поради лимитирания брой на външни футболисти - такива, които не са родени в Горна Оряховица и/или не са юноши на тима, се налага привличането на нов централен бранител през зимния трансферен прозорец. В този момент Локомотив няма готов юноша, който да заиграе като титуляр на тази позиция.

В знак на благодарност към Кристиян Райчев Локомотив Горна Оряховица няма да има финансови претенции за последващи трансфери на футболиста, тъй като той няма навършени 23 години.

"Благодарим на Кристиян Райчев за професионализма и трудолюбието и му пожелаваме успех в следващите му начинания", пишат от клуба.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.