Може би изненадващо Спартак Варна е водач във Втора лига след изиграването на първите 6 кръга. Момчетата на Васил Петров записаха 4 победи, един равен и една загуба, като активът им е 13 точки.

В миналия кръг те шокираха Марица, побеждавайки ги с внушителното 5:3 и то на техния стадион. Но кои са новите асове на „соколите“, чрез които съставът се представя толкова добре.

Впечатление прави Георги Бабалиев. Той има 4 гола в 6 срещи до момента. Започва в школата на Черноморец Бургас, но след това отива в Лудогорец. За дубъла на шампионите обаче изиграва само 2 мача, след което се мести във Витоша Бистрица. 20-годишният футболист тегли късата клечка, защото „тигрите“ преустановяват участието си във Втора лига и Бабалиев остава без отбор. След няколко месеца той все пак заиграва за Локомотив София, но е титуляр само в 6 двубоя и напуска, от което отлично се възползваха в Спартак.

Друг от талантите на тима също е минал през Лудогорец II. Става дума за Мехмед Сабри Мехмед, който има 3 гола от началото на кампанията. Женен е за сестрата на съпругата на легендата Марселиньо, като бразилецът дори е негов кум. В момента Мехмед е на 22 години.

Силно впечатление прави и Дани Начев, който варненци купиха от Левски. Той е едва на 17 години, но вече има 2 гола в 5 мача в професионалния футбол.

Любопитно е и нещо друго в момента - варненският футбол влиза в този кръг с лидери в efbet Лига и Втора лига. Начело на елита беше Черно море, а на второто ниво - Спартак.