Спартак (Плевен) не се яви на стадион "Огоста" за мача с Монтана. Така домакините спечелиха служебна победа с 3:0 в срещата от 8-ия кръг на Втора лига. Главният съдия Димитър Железов изведе на терена 11-те играчи на Монтана. Футболистите останаха 30 минути, след което арбитърът даде края на мача. Феновете останаха разочаровани и въпреки всичко чакаха с отбора.

"Имахме желание да зарадваме нашите фенове, но не стана. За първи път в кариерата ми като футболист и треньор се случва подобно нещо”, коментира старши треньорът на Монтана Владимир Иванов – Фугата.

На същото мнение бе и кметът на Монтана Златко Живков.

„Това е срам за българския футбол. Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова. Не може такъв голям град като Плевен да допусне подобно нещо, още повече, че Спартак е сред 10-те отбора във вечната ранглиста на страната. От този мач губим 5200 лева – 2500 лева струва лагерът на отбора, 2200 лв са средствата на съдиите, имаме допълнителна охрана, линейка и куп още неща. От липсата на мач губи и отборът".

Не трябва да се допуска подобен прецедент в българския футбол. Със сигурност ще влезем в световните медии”, заяви Живков пред "Конкурент".

Част от играчите на Монтана се шегуваха помежду си дали ще има премии за трите точки.