Иван Динов е спонсор на втородизивизионния Спартак Плевен. Според него, единствената цел пред плевенчани този сезон ще бъде да спечелят промоция за Първа професионална лига.

- Г-н Динов, чакахте дълго и в крайна сметка Спартак /Плевен/ ще участва във Втора професионална лига.

- През последните два месеца много се изговори и изписа по темата. БФС взе правилното решение, защото мястото на Спартак /Плевен/ е във Втора лига. Повтарях го постоянно, защото логично погледнато това е правилното решение. Обратното щеше да е несправедливо.

- Какво е положението в клуба към настоящия момент?

- Най-голямата ми радост е, че запазихме ядрото от футболисти, които започнаха с нас още от самото начало на встъпването ми като спонсор. През въпросния период на несигурност не сме водили много разговори с тях, защото те бързо дадоха да се разбере, че ще останат в тима, дори и той да трябваше да играе във "В" група. Постъпката им е мъжка. Друг коментар не е нужен. 

- Какво е състоянието на селекцията до момента?

- Периодът на изчакване се отрази зле на Спартак. Това засегна най-вече селекцията. Заради витаещата несигурност ни напуснаха ключови футболисти. По същата причина не успяхме да привлечем част от тези, които бяхме набелязали. Те не пожелаха да изчакат до последно, защото не беше ясно къде ще играем. За това предпочетоха да отидат в други отбори. Разбирам ги напълно, тъй като търсят сигурност.

- Селекцията включваше ли нови треньори?

- Категорично не. Доволен съм от работата на Диян Дончев и помощниците му. През последните два тежки месеца те показаха, че са безупречен екип. Щом се справиха в тези трудни моменти няма причина да свалям доверието си от тях.

- Започнахте контролите с престижна победа над ЦСКА, но след това регистрирахте само поражения. Не ви ли притесняват тези резултати?

- Още преди старта на лятната подготовка със спортно-техническия щаб решихме да играем приятелски срещи само с класни съперници. Направихме го и във всеки един момент бяхме наясно какво е състоянието ни. Треньорите проведоха доста експерименти и отсеяха футболистите, които са ни нужни за първенството. В такива срещи загубите /две от втория състав на ЦСКА и една от Берое/ не са важни, както и победата над първия тим на ЦСКА. 

- При тази ситуация доколко е готов отборът за новия сезон?

- Смятам, че е готов. Въпреки че селекцията не стана според желанието ни. Да това попречи, но като цяло не повлия фатално.

- Какви са целите през новия сезон?

- Целта е ясна - първо място във Втора лига. Без значение проблемите, за които говорих досега. Те вече са зад гърба ни. Спартак /Плевен/ е напълно обезпечен материално и финансово.

- Къде ще играе отборът? Стадион "Плевен" със сигурност няма да получи лиценз за мачове от Първата лига?

- Вече работим по решение на този проблем. Така ще избегнем неприятностите, които имаха други клубове, влезли в Първа лига по изкуствен път, без да са готови за това. В лицето на Община Плевен и кмета господин Георг Спартански започнахме проектиране за цялостно изграждане на нов стадион в град Плевен и помощни игрища. До един месец ще представим публично пред медиите и обществеността работния проект. Паралелно се работи и по осигуряването на финансовото му обезпечаване от държавата. За да стартираме развитието на мъжкия тим и детско-юношеската школа, която е трагичната от доста години се нуждаем от естествената основа - нормална база. Такава в Плевен няма от десетилетия. Заедно с господата Георг Спартански и Найден Зеленогорски ще направим всичко за да реализираме този проект, който е от изключително значение за развитието на спорта в Плевен.

- Какво очаквате от новото първенство на Втора лига?

- Познавам възможностите на всички отбори. За съжаление нивото не е такова, каквото ни се иска. Преобладаващите проблеми са лошите материални бази и недостатъчните финансови средства. На фона на това смело заявявам, че Спартак Плевен е фаворит за първото място.

- Плевенските фенове също изстрадаха периода на неизвестност. Какво ще им кажете?

- Да ни вярват и подкрепят. Винаги да са зад отбора. Щом сме заедно ще успеем./БТА