Хебър в лицето на президента и представляващия дружеството Найден Шопов официално изказаха възмущението си срещу отказа на Бюрото по труда, с което клубът не е одобрен за изплащане на средства по реда на чл.1, ал.1 от ПМС № 151/03.07.2020 г. (т.нар. мярка „60/40“).

Възражението до директорката на Бюрото Дочка Димкова е с копие до Агенцията по заетостта и в него се настоява отказът да бъде отменен като незаконосъобразен и неправилен. Аргументите са, че в него са цитирани разпоредби от Закона за счетоводството, които към момента са отменени.

„Да се използва отменена вече законова разпоредба предствалява отново грубо погазване на законните ни права и интереси. Най-учетиво Ви уведомявам, че при отказ да преразгледате преписката, ще бъдем принудени да търсим законните си права пред съответния компетентен съд на Република България”, се казва в писмото на ръководството.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.