Българският футболен съюз (БФС) разглежда варианти за нова официална топка за следващия сезон 2020/2021 в професионалния футбол.

За целта да бъде избрана най-добрата и подходяща топка е натоварена комисия, начело на която е професор Лъчезар Димитров. Изборът на професор Димитров е напълно логичен, като се има предвид дългогодишния му изследователски и преподавателски опит във футбола, а освен това в момента е начело и на Техническия комитет на БФС.

БФС ще направи необходимото, за да играят българските клубове с възможно най-добрите продукти. Така като фаворит номер 1 за мачове в efbet Лига догодина се очертава топката на "Адидас" - "Uniforia Pro - Euro 2020", която беше изработена за европейското първенство това лято.

Разбира се, разглеждат се и други варианти- в това число и още една топка на "Адидас", които тепърва ще бъдат обсъждани и тествани. Едва след това ще се пристъпи към окончателни преговори и обявяване на топката, която ще бъде по терените на елита на България от следващото първенство.