Отборите на Созопол и Ботев Гълъбово не успяха да се победят в мач от 8-ия кръг на Втора лига. Срещата на стадион „Арена Созопол” в морския град приключи при резултат 2:2, а домакините получиха изненадваща подкрепа от група ирландци, почиващи в родния курорт.

Всичко по-интересно в двубой се случи през първото полувреме, когато паднаха и четирите гола в срещата. Домакините поведоха малко щастливо, след като още в 9-ата минута Антонио Георгиев си отбеляза нелеп автогол. Футболистът на Ботев върна топката към вратаря си, който обаче не прецени действията си и остави топката да мине под крака му.

Резултати от 8-ия кръг на Втора лига

В 17-ата минута Джейхан Зайденов от състава на Созопол получи тежка контузия в главата, което наложи принудителна смяна в състава на домакините, а самият Зайденов бе откаран в бургаска болница. Това разстрои сериозно играта на „небесносините”, които допуснаха два безответни гола и пълен обрат на резултата.

Иван Цачев изравни в 24-ата минута, а Иван Винков направи 2:1 за Ботев шест минути по-късно. Все пак домакините показаха характер и малко преди почивката успяха да изравнят за 2:2.

През второто полувреме домакините бяха по-активният тим на терен, но въпреки това нов гол в срещата не падна.

Така двата тима поделиха точките в оспорван двубой, а агитката от Дъблин остана доволна от видяното на терена, но най-вече от прекрасното съоръжение „Созопол Арена”, с което разполагат домакините и изключително ниските цени на билетите за двубоя. Пропуските за срещата бяха с цена от 2 лева.

„Малко отбори в Ирландия могат да се похвалят с подобни стадиони”, коментира един от ирландците, отявлен фен на Сейнт Патрикс Атлетикс.