На 2 септември Локомотив София отбеляза своята 88-а годишнина, която ще бъде официално отпразнувана преди мача срещу Нефтохимик в събота.

В минутите преди двубоя "железничарите" ще отбележат събитието като за целта канят всички свои настоящи и бивши футболисти, спортисти и деятели. Феновете на тима също ще бъдат зарадвани с билети със символична цена от 88 стотинки.

Ето какво написаха от клуба на своя официален сайт:

"На 02 септември 1929 година група железничари от тогавашната ж.п. работилница в София, силно пленени от чара на футболната игра, създават Железничарски спортен клуб (ЖСК). Така започва историята на най-старият железничарски клуб в Европа и продължава и сега. Футболът дава началото, което днес продължава в дузина спортове донесли слава и медали за България. Официалното честване на празника, ще бъде на 09.09.2017 (събота) рано преди домакинската среща с Нефтохимик. Очаквайте приятни емоции и изненади. Специално по повод празника, цената на билета за футболна среща ще бъде 0,88 лв.

Каним всички юноши, футболисти, спортисти, треньори и деятели станали част от магията Локомотив през тези 88 години в събота на стадион Локомотив, да се съберем, видим и почетем празника!

Да отпразнуваме ЗаЕдно 88 години Локомотив София!!!"


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.