Втородивизионният Хебър разгроми дублиращия отбор на австрийския футболен гранд Аустрия Виена с 5:1 в контрола в турския курорт Белек.

Даниел Пехливанов се отличи с хеттрик за пазарджиклии, а Андриан Краев и Тодор Чаворски и също се разписаха. Пехливанов изведе Хебър напред след малко повече от половин час игра, а в началото на втората част той вкара още два пъти в рамките на четири минути, за да направи резултата класически. В 64-ата минута Краев реализира за 4:0. Факундо Пердомо намали за австрийците в 78-ата минута, но десетина минути по-късно Чаворски оформи крайното 5:1.

"Можем да бъдем много доволни в технико-тактически план от представянето ни през първото полувреме. Бяхме равностойни на съперника, създадохме положения, но не бяхме достатъчно ефективни в завършващата фаза. След почивката пуснах доста момчета от юношите до 18 години, за които нивото на мача беше малко по-високо. Със сигурност тази проверка е полезна за нас и ще даде възможност да играчите да си вземат необходимите поуки", коментира наставникът на австрийците Харалд Зухард.

Аустрия Виена 2 заема 13-ото място във втора австрийска Бундеслига след есенния дял от шампионата. Следващата проверка на Хебър в Турция ще бъде срещу руския втородивизионен Химки.