Ще предложим на правителството затягане на мерките по Великденските празници. Най-малкото е задължително носене на маски и по-строг контрол върху събирането на хора. На път сме да се провалим сами, заяви в предаването „Панорама” по БНТ началникът на Националния оперативен щаб ген Венцислав Мутафчийски.

БГНЕС
73 снимки

„Сега съм истински разтревожен от хубавото време, то провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън. И се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може ни сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, а в България все по-пълни. И то последните няколко дни. Докато преди три седмици бяхме еталон за цяла Европа. Наистина беше пуста София, пуста беше България. И точно заради това имаме добри резултати. Сега сме на път сами да провалим всичко за съжаление”, заяви генерал Мутафчийски.

Припомняме, че в последните дни се появиха доста информации, че част от футболните клубове нарушават разпоредбите на здравните власти. Дори се появи видео от тренировка на ЦСКА.