Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков обяви в момента клубът води преговори с няколко футболисти, като за сезона във В група, „червените“ ще разчитат на 25 играчи. Тази сутрин новият старши треньор на тима Христо Янев замина за първи подготвителен лагер с група от 18 човека.

„Селекцията на ЦСКА ще продължи с още няколко човека, с които в момента се говори. Когато се стигне до конкретно решение, ще бъдете уведомени. В ЦСКА ще има 25 състезатели, от които 22 полеви играчи и трима вратари“, коментира Пламен Марков, който подчерта, че официално все още не е встъпил в длъжност.

„Когато официално стъпя в длъжност ще има официално съобщение от клуба. Всички футболисти сключват аматьорски договор със срок от една година. Това е според наредбата на БФС. Селекцията на отбора се прави от спортно-техническия щаб и разбира се мое одобрение. Ние сме екип и ще говорим по всички въпроси, включително и селекцията“, каза още той.

„Контролите, които най-вероятно ще с изиграем ще бъдат осем на брой. За две вече сме се договорили. За останалите търсим съперници, подходящи за нашите възможности. За спокойствие не може да се говори. Целта е връщане в професионалния футбол по възможно най-бързия начин. Целта е да се направи един боеспособен отбор, който да тръгне с едни добри и положителни игри и победи и да покаже по един категоричен начин заявката си за влизане в Б група. На този етап ЦСКА има договор с ММС за базите. Това е същият клуб и няма нищо, което да се е променило“, каза още Пламен Марков.