Полузащитникът на ЦСКА Николай Цветков, който в предния 23-ти кръг от първенството в мача срещу отбора на Чико (Бяга), спечелен от ЦСКА с 5:0, отбеляза фантастичен гол от центъра, даде интервю за официалния сайт на клуба.

Здравей, Ники, преди няколко дни срещу отбора на Чико (Бяга) ти отбеляза един страхотен гол с привидно по-слабия си ляв крак. Разкажи ни какво си помисли преди да стреляш и как се реши да атакуваш вратата от центъра?

На няколко пъти треньорите ми подсказаха, че вратарят на съперника излиза доста напред. Ситуацията се появи пред мен, намерих топката добре и се радвам, че се получи.

Вече имаш 10 гола и 11 асистенции, кое ти харесва повече? Да подаваш за головете или да ги реализираш?

Не следя много тези статистики, научавам ги в момента дори. Радвам се, когато помагам на отбора, без значение дали е с голов пас, или с гол. Важно е да помагам на съотборниците си.

Коя е любимата ти позиция на терена?

Чувствам се много добре на позицията, на която ме ползват в момента, като вътрешен халф. Смятам че това е моето място на терена.

Измина доста време откакто пристигна в ЦСКА, почти година, как се чувстваш в клуба?

Чувствам се доста по-добре, на първо място съм по-уверен. В началото самото име ЦСКА носеше доза притеснение у мен. В момента се чувствам отлично, мога да кажа, че съм щастлив.

Разкажи ни как стигна до ЦСКА и как се реши да играеш за отбора във „В“ група?

Получих предложение, на ЦСКА не се отказва. Преди това се състезавах за Локомотив (Мездра), там направих добро представяне с отбора, отбелязах доста голове и може би това е довело до офертата, която получих. В която и група да е, ЦСКА си е ЦСКА.

Мислил ли си си някога, че може да играеш за ЦСКА?

С оглед развитието ми, не. Но при създалата се ситуация, се отвори шанс и аз се възползвах, разбира се.

Отборът върви чудесно в първенството и нямаме изгубена точка, предстоят ни обаче 2 полуфинала за Купа България срещу Берое. Какво очакваш ти от тези мачове?

Берое са доста сериозен отбор, един от добрите в България. Ние се готвим много усърдно за този мач. Очаквам сериозен сблъсък и по- добрият да победи. Смятам че ние имаме своите шансове и ще го покажем на терена.

Кой е най-запомнящият се момент за теб в клуба? Нещо, което ти е направило много силно впечатление?

Най-запомнящият се момент за мен е първата среща за първенството на „Армията“ срещу отбора на Струмска слава (Радомир). Отношението на публиката към отбора, атмосферата на стадиона… Беше фантастично.

Какви са футболните ти мечти?

Футболни мечти в дългосрочен план нямам. Надявам се отборът да върви добре. В близко бъдеще мечтата ми е да спечелим Купата на България.

След всеки мач поздравявате феновете и заедно пеете песни, какво е чувството да се изправиш пред Сектор „Г“?

Неописуемо, както по-рано казах, това е нещото, което ми направи най-силно впечатление първоначално – тази велика публика, която създава неповторима атмосфера. ЦСКА е толкова велик клуб и заради привържениците си!

Пожелай нещо на феновете.

Благодаря им за подкрепата на първо място, те винаги са с нас и навсякъде, винаги ни подкрепят. Пожелавам им здраве и възможно най-скоро да видят ЦСКА там, където му е мястото, искам да се любуват на големите европейски успехи на клуба отново.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS