Нападателят на Ботев Пловдив Атанас Курдов заяви пред Гонг, че не мисли за преминаване в друг клуб. 22-годишният голаджия наниза 34 гола за по-малко от 20 мача в първенството на „В” група и предварителните кръгове за Купата и логично се заговори за негов трансфер. Курдов младши признава, че се намира в деликатен момент от кариерата си, но не изключва възможността да остане в „гнездото” на „канарчетата” и за по-дълго време.

„Чувствам се щастлив в Ботев. Играта ми върви, разбирам се с всички в клуба. Ботев ми подаде ръка в тежък момент след тежката контузия, която ме извади за година от терена. Тук е момента да благодаря на г-н Бакалов и хората от ръковоството. Те ми подадоха ръка, докато едни други хора, на едно друго място ми обърнаха гръб. Ботев ще остане в сърцето ми завинаги. Привързах се към този клуб. Родителите ми са от Пловдив, а баща ми и брат ми са играли в Ботев. възможно е да остана тук доста време”, призна бившият играч на Леверкузен и младежкия национален тим.

„Когато дойдох тук през лятото, не очаквах, че Ботев има такива невероятни фенове. Това е радващо не само за нашия отбор, а за футбола като цяло. Едно голямо благодаря на хората, които ни подкрепят от трибуните. Надявам се броят им да се увеличава и скоро да стадионът да е пълен”, каза още Наско Курдов.

Стрелецът е доволен, че трупа мачове и навлиза във форма. Въпреки изобилието от голове, които отбеляза, той си дава сметка, че всичко това се случва в аматьорския футбол.

„Доволен съм от представянето си. Работя всеки ден, за да наваксвам пропусното, когато бях контузен. Вкарах много голове, но все пак знам с какви отбори играем и не заблуждавам, че съм направил кой знае какво. Головете ми се дължат на силното представяне на целия отбор.”

Нападателят смята, че победата над Нефтохимик е осигурила на Ботев класиране в „Б” група. Според него, огромната разлика пред преследвачите няма да доведе до демотивация при „канарите” през пролетта.

„В Бургас изиграхме един от най-добрите си мачове. Бяхме пълни господари на терена и заслужихме победата. С нея си подпечатахме влизането в професионалния футбол. Вече се чувстваме в „Б” група. Посвещаваме успеха на многобройните ни привърженици, които ни следват навсякъде и ни подкрепят по страхотен начин.”

Все пак Курдов не изключи възможността да се върне в родния си клуб – Левски.

„Никой от Левски не е разговарял с мен. Едва ли на „Герена” имат нужда от мен сега. Те имат супер нападател като Гарра Дембеле. Ако го продадат, може и да се върна там, но не искам да мисля за това. В момента мислите ми са насочени само към Ботев”, сподели юношата на „сините” и настоящ играч на Ботев Пловдив.