Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков осъди остро поведението на феновете на тима по време на контролата с Ашдод снощи. Той допълни, че инцидентите на „Българска армия“ са „срам за спорта в България“.

„Имаше и подценяване на сигурността на стадиона. Липсваше полиция. Не искам да се оправдавам, но ние като ръководство не сме официално въведени в действие. Има един преходен период в клуба, но този проблем скоро ще бъде решен. Не оправдавам насилието, напротив - осъждаме го. Днес поднесохме своите извинения. Ще направим всичко възможно в срещите, които ни предстоят, да не се повторят подобни инциденти. Ще вземем сериозни мерки това нещо да не се допуска, защото това е срам за спорта в България“, коментира Марков за TV7.

„В момента не мога да кажа конкретните мерки, защото това е въпрос на обсъждане. За нас от първостепенно значение е сигурността на хората. Играта е създадена заради феновете,но не можем да позволим такова поведение. Има служени лице, които са възпрепятствани да изпълняват задълженията си. Има и деца, които подават топката. Представете си, ако бъдат ударени с такива предмети може да се стигне до необратими неща. Не съм говорил с никой от ръководството на Ашдод, защото страстите бяха нажежени. Едва ли един такъв разговор може да реши проблемите. Ние поднесохме своите извинения с декларация. Важното е, че няма сериозни ранени. Бих отишъл лично в Правец да се извиня лично на треньора на Ашдод. Ние реагирахме адекватно, като днес излязохме с официална позиция“, каза още той.