Старши треньорът Николай Тодоров-Кайзера благодари на агитката на врачанския Ботев, която в нито един момент от мача в Севлиево не е загубила вяра в тима.

В събота лидерът направи невероятен обрат в срещата от 22-ия кръг и докара резултата от 0:2 на почивката до 3:2 в края на мача. На трибуните в Севлиево имаше около 100 момчета със зелени фланелки, които неистово подкрепяха футболистите на гостуващия тим.

"Всеки би искал да има такава подкрепа от трибуните.- Едно е да имаш агитка на домакинските срещи и съвсем друго на мачовете навън. Благодаря на нашите верни запалянковци, които нито за миг не се усъмниха в победата. Те вдъхнаха увереност на тима, когато футболистите ми имаха най-голяма нужда от подкрепа", заяви Кайзера, цитиран от Пресслужбата на клуба.

Наставникът на врачани не спести критиките си към играта на своя отбор: "Първите 10 минути не влязохме в мача и допуснахме груби колективни грешки, които бяха наказани с 2 гола. След това заиграхме както исках, но вратарят на домакините направи впечатляващи спасявания. Второто полувреме започна по същия лош начин за нас и добре, че домакините не ни наказаха за трети път. Но успяхме да коригираме играта си, да вкараме повече агресия и желание за победа, а резултатът не закъсня".

източник: Георги Александров

Кайзера призна, че всички мачове до края на кампанията за него и отбора му ще бъдат като финал: "Нямаме лесен мач до края на първенството. Всички са като финал, който трябва да спечелим. Взехме трудна победа, защото позволихме на домакините да диктуват играта в средата на терена и допуснахме грешки в защита. Това трябва да коригираме още в следващия мач, за да си го направим лесен."

Старши треньорът на Ботев не пожела да коментира ситуациите, в които отборът му беше ощетен от съдията Станислав Тодоров с неотсъждането на дузпи в 70-та и 78-та минути. "Съдиите са хора и е нормално да допускат грешки. Щом е преценил, че няма дузпа, приемамем решението му", заяви още Николай Тодоров.