Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че тимът вече мисли за предстоящия първи двубой от полуфиналите за Купата на България срещу Берое, след победата с 5:2 над Рилски спортист в 25-я кръг на Югозападната В група.

„Нормално е в някой мач да допуснеш повече голове от обичайното. Това не е нещо, което трябва да ни притеснява. Видяхте, че имаше много млади момчета на терена и това е най-радващото в момента. Изключително съм доволен от всички, които бяха на терена днес. Отдолу идват все по-добри деца. Ние ги наблюдаваме и даваме шанс на всички. Включването на Айкут Рамадан днес беше впечатляващо и можем само да го поздравим“, коментира Янев след срещата с Рилски спортист, а по повод предстоящия двубой с Берое сподели:

„Ще срещнем изключително стойностен отбор, много силен тактически, отбор, който доминира в българския футбол и е в първите места на класирането. Имаме идеи и ще изчакаме търпеливо мача в сряда. Ще дадем най-доброто от себе си, за да защитим името на ЦСКА. Настроили сме се единствено и само за това, което ни предстои в първите 90 минути на полуфинала. Момчетата трябва да разберат, че това е шанс за всеки един от тях да даде най-доброто от себе си.“

„Рано е да говорим за резултат и планове в двата мача. Трябва да излезем и да дадем най-доброто от себе си, за да зарадваме нашите привърженици. Да бъдем отбор, който да покаже истинските си качества“, каза още Христо Янев и добави:

„Момчетата показват все по-голяма израстване, дори на непривични за тях позиции се влагат максимално. Трябвва да отбележим факта, че някои от тях са на 18-19-20 години и досега никога не им е било давано толкова възможност за игра. Има много потенциал в тях, просто трябва да бъдем търпеливи. Момчетата знаят какво постигнаха до момента, благодарение на техните усилия ние сме на финал. Трябва да покажат какво могат, нищо друго не се изисква от тях.

Това, че някои ни отписват за мен е допълнителна мотивация и не ми пречи на работата.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS