Локо Сф е новият ЦСКА, дами и господа. Ама не хубавата, силната част от ЦСКА през годините. А онази лошата, скорошната, скандалджийската.

ЦСКА е такъв през последните вече 7-8 години. Локо Сф от дни, но наваксва с бързи темпове.

Откакто „го изпаднаха“ във В група, нарочно използвам глагола по този неправилен начин, Локо Сф не е вече същият тих, скромен, кротък, в повечето случаи симпатичен тим, а някому и не толкова симпатичен.

Откакто в „Надежда“ нахлу като слон в стъкларски магазин Петър Касев, там всичко е революционно. И нелепо. И абсурдно. Като онзи почти несъстоял се мач със Септември. Като следващия с Пирин ГД, който почти няма да се състои. Като минус 4 лева в дебитна карта. Като нов клубен стадион в „Младост“. Луда работа, откачена...

Локо Сф губеше убедително от ЦСКА по простотии. Но вече изравни. За броени минути. Както Севиля на Барса, от 1:4 до 4:4.

Касев сбърка стратегически с подхода си. Влезе буйно, бурно, да командва, да нарежда. И същевременно да обещава. Фантасмагории разни! Силен на приказките, слаб на делата. Казвахме му, че във футбола не е като във фирмите, още по-малко като в селското стопанство, но той не послуша. Изпокара се с всички. И с феновете, и с Кристиян Добрев, и с останалите локомотивски фактори, които се наостриха срещу него.

Запалянковците не го искат, пъдят го, но Касев не се дава. Касички и дупки за промъкване на стадиона, революционно настроение. Това е  при феновете.

Сега дойде нова фигура, позната в Локомотив – Ивайло Аспарухов, като изпълнителен директор. И него не го искат там, щом е човек на новите. А и самият той сякаш не се ползва с добра репутация в „Надежда“.

Раздвижиха се най-сетне и влиятелните локомотивци. Май замислят нов клуб, от А областна група. А сегашния - да го бутнат към фалита. Късно! Трябваше да реагират още, когато корабът започна да се клатушка, преди отнемането на лиценза. По времето на Гигов. После още веднъж закъсняха. Трябваше да вземат инициативата от него, преди да се появят Касев и Льосков, да потърсят, да предложат, да бъдат активни. Трябваше, но не го направиха, а чак сега. Късно е – да, но по-добре късно, отколкото никога.

Локо Сф не се обедини с ЦСКА. За една бройка. Но страшно заприлича на колегите си от Борисовата градина. И не затова, че са заедно в третия ешелон, не. Знаете защо.

Сега викаме SOS за Локомотив! Спасете техните души железничарски. Повечето от тях са невинни.

Дано има спасителни пояси наблизо...