Случва ли се изобщо нещо с ЦСКА тези дни? Категорично – НЕ!

Въпреки, че не искам да повярвам, не го желая, но от ден на ден все повече обръщам внимание на конспиративните теории. Просто реалността не ми предоставя нищо в замяна.

След средата на декември, когато приключиха няколкодневните романтични мечти от страна на феновете за спечелване на Купата на България, се започна. Първи списък на кредиторите, намаляване на дълговете, г-жа синдика, втори списък с кредиторите, на тези им е отказано, на онези – не. Видите ли, не били чак толкоз много парите, дайте пак да оздравяваме. Васил Божков с поредна декларация, някъде във футболните глави се загнезди датата 5 януари, като сакрален момент за бъдещето на тима. Глупости, мина си и 5 януари, после и Йордановден, че и Ивановден – нищо пак не се случи. Паралелно си върви цялата сага с изваждането на Литекс, която няма как да не бъде въвлечена и през нишката на червеното футболно бъдеще. В понеделник самите играчи започнаха подготовка.

Новина явно е, че халфът от школата Айкут Рамадан ще бъде единственото ново попълнение за началото на лагера. Лично за мен – шокиращо е, че изобщо ЦСКА тръгва на лагер в чужбина! Бяха времена, самия Пламен Марков трябва да помни, тъй като той беше треньор тогава, когато ЦСКА тръгваше за титла, а се подготвяше изцяло у дома, в Правец. Сегашното лагеруване в Турция е най-меко ирационално, странно, но пък защо трябва да се учудваме на каквото и да е, щом става реч за ЦСКА.

А междувременно пак нови списъци с кредитори, май онази намалялата до 16-17 милиона дългове сума започва леееко да катери пак нагоре. Оздравяване изглежда пак се замъглява в някакъв мъглив хоризонт. Изобщо – какво точно се случва? И това трябва да бъде повтаряно многократно. Случва се някакво информационно протакване или претакане, тъй като целия процес накрая ще замирише, като изоставено буре с кисело зеле. Времето си върви, дните си минават. А ние се занимаваме да четем някакви безсмислени списъци с кредитори и да правим анализи въз основа на постоянно движещи се суми. Моля ви, най-напред съзрях името на фирма Шалом ЕООД, помислих първосигнално, че е някакво еврейско дружество. Оказа се съвсем нормално работеща фирма за смяна на щрангове, ремонт и изграждане на системи за водопровод, канализация и отопление. Абе – всякакви ВиК услуги. Чудесно, ценна информация. Малко по-късно цъфна и някаква фирма за месо и колбаси и тук някъде се усетих за какво става дума. За това, за което ви казах – тотално отклоняване на вниманието от това, което трябва реално да се случи с ЦСКА.

Решението, което в крайна сметка трябва да се вземе в сряда по отношение на Литекс няма как да не е свързано с ЦСКА. Ако искате директно, ако искате косвено. Дали този отбор в крайна сметка ще се префасонира в ЦСКА, дали ще стартира от лятото в А или в Б група. За това е голямата битка, ясно е, че Литекс в този му вид вдига белите платна, ако щете дори с липсата в най-начален етап от подготовката на вече четирима играчи, двама от които ключови. А косвено – тъй като при едно от двете възможни решения, които Изпълкома ще вземе веднага би трябвало да се повдигне и въпроса – а защо за ЦСКА не бе направено изключение, компромис, предложение за помощ? Преди дни Стойчо Младенов припомни, как преди години в съседна Сърбия на двата тамошни гранда Звезда и Партизан е била подадено ръка от техния футболен съюз, реципрочно – от държавата. Цитирам ви интервю от октомври 2013 година на първия заместни министър-председател Александър Вучич, който пред РТС обявява, че Цървена звезда има 50 милиона евро /!/ дългове, а вечния му съперник Партизан – 35 милиона евро!

Припомнете си една информация как точно държавата помага. Привиква Газпром, налива пари, но да уточним за неразбралите – и на ДВАТА клуба! Не знам какво се е случило в следващите година-две, само знам, че едните водят в момента с 25-30 точки преднина на върха в елита, а другите играха в груповата фаза на Лига Европа. А тук масово се завират глави в пясъка и се играе на онази сценка с трите маймуни – не знам, не чух, не видях.

Времето за кардинални решения относно ЦСКА изтича безвъзвратно. И този призив трябва да бъде чут от всеки, който има някакво намерение да се занимава с ЦСКА. И да прави от ЦСКА силен отбор, сериозен бизнес. В А група и никъде другаде! Всякакви други идеи и опции са по-несериозни дори от част от списъка на кредиторите – онази част със саламите и щранговете.

P.S. И докато си довършвах този коментар, дойде информацията, че прословутият Изпълком по казуса „Литекс“ се отлага за неопределено време! Страхотно, така ще се отвори още време за безсмислици с които да си запълваме времето.

Следвай Ники Александров и в личния му Фейсбук профил