Отборът на Дунав Русе се връща отново на стадиона на града.

Ето какво съобщават „драконите“ на официалния си сайт:

С растежа на отбора, се увеличават и изискванията към него и клуба като цяло. Ето защо считано от втория полусезон на сезон 2021/2022 Дунав се връща отново на най-големия стадион в Русе – Градския стадион след близо 2 години прекъсване.

Както е известно, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион “Дунав” до този момент с цел оптимизиране на логистиката. С оглед на очакваното изкачване в по-горна дивизия и по-сериозните инфраструктурни критерии, след детайлен анализ, бе предпочетен Градския стадион като дом на “драконите” за официалните срещи на отбора. Вече бяха проведени разговори с Община Русе по отношение на необходимите дейности, за да може съоръжението да бъде уютен дом за фенове и футболисти. В момента се изготвя списък с някои подобрения, които е необходимо да се направят, за да може да се подобри зрителското изживяване. След консултации с БФС, не се очакват и проблеми и с професионалния лиценз на стадиона.

Досегашният стадион “Дунав” ще продължава да се използва за тренировъчна дейност и приятелски срещи. Градският стадион е неизменно свързан с някои от най-паметните моменти в историята на клуба и за младите футболисти на “драконите” ще бъде истинска чест да защитават Русе на футболния терен на мястото където са го правили легенди като Никола Йорданов, Тодор Тодоров, Шамси Сюлейманов, Благой Далев, Слави Дамянов, Никола Христов, Стоян Маринов, Ешреф Сюлейманов, Павел Малинов, Стоян Илиев и много други.