Стадион "Тича" готов на 10 юни, слагат най-скъпото осветление

 източник: Ивайло Борисов

източник: Ивайло Борисов

Ремонтът на стадион "Тича" ще бъде завършен на 10 юни. Това каза пред медиите управителят на фирма "Тийм инженеринг", извършваща реконструкцията на клубното съоръжение на Черно море. 

"Зная какво трябва да се направи и затова го заявявам най-отговорно. На 22 май пристига новата трева, която сме поръчали. Тя има хумусен слой и коренна система и трябва да се прихване за определен срок. Това ще отнеме 35-40 дни и килимът ще е в перфектно състояние за първия домакински мач на Черно море от новото първенство в средата на юли, каза още той. 

Всичко около поставянето на дренажа вече е направено, а поливната система е изградена. Доставени са и пилоните за четирите мачти за електрическото осветление. "Поръчали сме най-скъпите лампи - на фирма "Филипс", тъй като изискването на г-н Марин Маринов (Изпълнителен директор на Черно море б.а.) е ремонтът да бъде извършен по най-качествения начин, за да получи съоръжението по-лесно лиценз от БФС", обясни Стоян Тенев.

"Още в понеделник внасяме проекта за стадион "Тича" в общината, за да се издаде бързо разрешително за строеж. Нямам идея защо тази папка с документи, която виждате в ръцете ми, не е минала през всички институции, каквато е процедурата, по време на служебното правителство. 

Тепърва ще правим проверки, за да установим защо се е забавила реконструкцията на съоръжението и кой е виновен за това", каза новият областен управител на Варна Стоян Пасев. 

"Знаете, че земята на стадиона е държавна и областна администрация носи цялата отговорност. Аз ако бях областен управител през последните 3-4 месеца, ремонтът на "Тича" отдавна да е завършил. Сега мога да ви обещая само едно - "Тича" ще е напълно готов за новото първенство и през юли Черно море ще се върне в своя дом. Това ще е добре за всички футболни хора във Варна и за феновете на "моряците", на които няма да им се налага повече да пътуват до Каварна, за да подкрепят любимците си", категоричен бе Пасев.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
стадион "Тича" Черно море

Първа лига