Шефът на Дисципа: От ЦСКА да не са надничали в таблета на делегата?

Публикувана в 10:29 на 05 април 2017 5116 0
Юри Кучев<strong> източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев</strong>

Юри Кучев източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Ръководството на ЦСКА поиска оставката на председателя на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев заради наказанията, наложени на клуба след срещата с Лудогорец - затварянето на сектор "А" за мача с Черно море и солена парична глоба - 40 800 лева. Кучев не вижда причини да хвърля оставка.

"Няма за какво да подавам оставка. Решението ни е обосновано на база докладите от мача. Това, че някой твърди неща, които са откровени неистини, е отделен въпрос. Не знам откъде и как ЦСКА са имали достъп до протоколите, защото при нас информацията се изпраща чрез електронен носител - таблет. Как от ЦСКА са погледнали в таблета на делегата и после твърдят, че някой го е допълвал - не знам", каза Кучев пред „Тема спорт”.

ЦСКА реагира с документи заради тежките санкции

Той уточни защо има разминаване между написаното от делегата, че хвърлените предмети от публиката не са довели до последствия, и тежката глоба на ЦСКА, която е именно заради тях.

"Става въпрос за монетата от 50 стотинки, която е ударила страничния рефер Петър Джугански. "Без последствия" означава, че, образно казано, не му е счупена главата. Но според Дисциплинарния правилник всяко съприкосновение се разглежда като такова с последствия", разясни Кучев.

"За трети път в едно първенство е наложена санкция лишаване от домакинство на един клуб, което не знам дали се е случвало преди. Даже, ако сумираме всички провинения на публиката на ЦСКА, наказанието трябваше да е доста по-тежко - 55-60 хиляди лева. Но ние сме обединявали подобни провинения в едно, за да спестим глоби. И без това сумата е голяма. А и най-малкото не лишаваме клуба от домакинство, само затваряме сектор. Решихме да не наказваме привържениците. Изваждане от групата? Не искам дори да си го помислям. Не смятам, че ще се стигне чак до такива ексцесии. ЦСКА изстрада достатъчно през последните години", коментира още Юрий Кучев.

Коментирай

Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Въпроси и отговори

  • roofix1914 roofix1914
    Здравейте! Какво ви е мнението за футболиста на лудогорец Върджил Мисиджан . След като си тръгва от тях според вас има ли шанс да остане да играе в нашето първенство , но с друг отбор ?
    Здравейте, Мисиджан е класен футболист, който има място в българското първенство. Винаги има шанс за всичко.
  • joro5rov joro5rov
    Здравейте!Въпроса ми е следния: Според вас Франсис Нар има ли качества да бъде футболист на Левски? Благодаря предварително :)
    Здравей, Жоро. Личното ми мнение е, че Нар няма място в Левски, но не аз взимам решенията при "сините".
Виж всички