Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев заяви, че в бъдеще концепцията на „сините“ ще бъде да се залага на повече родни футболисти. Именно от тази гледна точка ръководителят коментира, че е добре треньорът да е българин.

Колев: Опасност за лиценза няма, скоро ще се разберат новите собственици 

Левски се раздели със Славиша Стоянович, а мястото му зае Георги Дерменджиев. Новият наставник и Колев поеха към Кипър, където отборът е на лагер до 9 февруари. 

„За нас е добре, че залагаме на българи, като цяло концепцията на Левски ще бъде да работи почти изцяло с български играчи и най-добрият вариант за тях ще е да има такъв треньор“, каза Колев.

Георги Дерменджиев и Павел Колев поеха към Кипър

източник: Валентин Грънчаров

Дерменджиев: Няма да се оправдавам, че съм поел отбора в средата на сезона

„Левски винаги е бил силен, когато гръбнакът е бил от родни играчи. Ще се опитаме да върнем това време, но ще отнеме време“.

Извинете, майтап с Левски ли си правите?

„До края на този сезон вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим човек за тази позиция. Дали ще е спортен директор или главен скаут, ще видим. Работим“, коментира още Колев на Летище София.

Що се отнася до главният скаут Кирил Вангелов и дали той ще запази поста си, Колев отказа да коментира, като изтъкна, че първо би желал да разговаря лично с бившия футболист. 

Извинете, майтап с Левски ли си правите?

Дерменджиев: Левски е една огромна отговорност 

Левски се разделя със Стоянович, Дерменджиев поема "сините"