Представители на Тръст „Синя България“ са провели среща с Васил Божков, който по-рано през седмицата заяви, че ще поеме управлението на вековния клуб.

От организацията публикуваха специално съобщение по повода, като заявиха подкрепата си към новия бос и заявиха, че ще „приветстват и подкрепят всички усилия, свързани с превръщането на Левски във финансово независим клуб“.

Треньорска рокада в Левски

Припомняме, че очакванията са, че Васил Божков ще получи контролния пакет акции от Спас Русев на Общото съобрание на 6 март. 

Ето и пълния текст на съобщението:​

На състояла се среща между г-н Васил Божков и Тръст „Синя България“ бяхме запознати с детайли от проведения вътрешен одит, свързани с тежкото финансово състояние на Левски.

Беше изразено твърдото му намерение да се справи с оздравяването и стабилизирането на клуба, като акцентът ще бъде върху реформиране на управленската структура, приоритетни инвестиции в юношеската школа и създаването на комфорт и сигурност за привържениците по време на мач чрез безкомпромисна борба с футболното хулиганство.

Тръст „Синя България“ ще приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на Левски във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление.

Илиана Раева: Васил Божков е друга класа, всички левскари трябва да сме щастливи