Талантът от детско-юношеската академия на Ботев Пловдив Станислав Шопов подписа първи професионален договор с родния си клуб. 16-годишният плеймейкър се обвърза с "жълто-черните" за срок от 3 години, пише на сайта на "жълто-черните". 

0:2 до 3:2, Левски почете Гунди с обрат срещу Ботев

Шопов, който от няколко месеца се подготвя с представителния тим на Ботев, е един от най-обещаващите млади футболисти в България. През зимата той направи първата си подготовка в мъжкия футбол, а през пролетния полусезон продължава да тренира с първия отбор и да играе за юношите.

Слави Шопов е водеща фигура и капитан на националния отбор до 16 години, а в Ботев се състезава в три възрастови групи - U19, U17 и U16.

Развитието на таланта до момента преминава изцяло в "жълто-черната" школа, където работи под ръководството на треньора Стефан Стоянов. 

Даниел Кайзер триумфира със Спасяването на седмицата

Шопов има пет национални титли при юношите - три с набор 2001 и две с 2002. Тази събота броят на отличията може да се увеличи, защото Ботев U17 посреща връсниците си от ЦСКА и при победа ще триумфира с титлата в първенството.