Новият старши треньор на Арда Кърджали Стойчо Стоев заяви, че е рано Лудогорец да сдаде върха. Той смята, че в борбата за титлата в Първа лига ще бъдат замесени три отбора.

„Нормално е да имам някакви високи изисквания. Лошото е, че поне за мен си мислех, че предложенията не отговарят на амбициите ми за треньор. За чужбина така се получиха нещата, че финансовите условия не отговаряха на това, което смятах, че би ме задоволили. Не исках работа на всяка цена“, коментира Стоев в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Успяха да ме убедят хората, които ръководят този клуб в това, което искат да постигнат.“

„Със сигурност Лудогорец изчаква мача за Лига Европа, който е изключително важен за тях. Той ще им донесе финансови ресурси, а и имидж“, добави новият треньор на Арда.

„Изживяването в българското първенство е изключително. Почти всяка година влизат нови попълнения. Има и други футболисти, които не са изпитали чувството да бъдат шампиони.“

„Виждаме Левски, че при новия треньор играе с настроение. Определено се вижда позитивизъм. Твърде рано е да говорим и за ЦСКА дали ще бъде основният претендент за шампионската титла“, добави той.

„В интересен на истината е по-скоро италиански треньор Пауло Аутуори. Той страшно много държи на дефанзивната същина на футбола. Лудогорец разполага с играчи, които са готови във всеки един момент да решат един мач.“

„В България има търпимост към чуждите треньори, което аз като треньор го приемам, защото трябва да бъде така, но към чуждите треньори, а няма такава търпимост към българските. Не всеки португалец е Моуриньо и не всеки испанец е Гуардиола. Няма спор. Никой български треньор нямаше да получи такова доверие, както имаше към Делио Роси в Левски. Не знам някой чужд треньор да е успял в Европа. Мъри успя в Левски, Ясен Петров игра в групите и то сполучливо, българските треньори успяха в Лудогорец“, продължи специалистът.

„Делио Роси изповядва съвсем друг футбол в сравнение с този, който е характерен за Левски. Нормално е, след като един човек е правил това 30 години, да продължи да го прави и в 31-та си година. В никакъв случай той не е слаб треньор. Ние го направихме слаб треньор. Той не е треньор, който е за философията на Левски.“

„ЦСКА направи добри мачове срещу Копенхаген. Ощетиха ги в тези мачове. След това дойде мач срещу Лудогорец, в който се видя, че може би все още не са готови да се преборят с Лудогорец. Не са това качество, което може да спъне Лудогорец. Видя се, че не бяха готови да победят“, допълни Стоев.

„Рано е Лудогорец да сдаде върха. Три отбора ще се борят за шампионскатата титла. Лудогорец все пак е провинциален отбор, който е създаден преди седем години и е нормално да не се харесва“, каза още Стойчо Стоев.