Футболистът на ЦСКА Давид Симао даде специално интервю за клубния сайт. Той заяви, че е важно „червените“ да гонят титлата през следващия шампионат.

„Вече се познавам много добре със съотборниците ми, както и с противниците в България. Приспособих се достатъчно добре към живота и футбола в страната. Колкото до последните ми игри – това ми е целта да помагат с изявите си, което се получава в последните мачове. Свикнахме един с друг, вече си личи и на терена, все пак ние сме млад отбор и трябваше ни време, защото сменихме и трима треньори и трябваше време да се приспособим към всеки един от тях което също повлия на по-бързото сработването. Сега обаче обстановката е отбора е по-добра. Опознахме се с момчетата се разбираме се и на терена и играта ни се получава", коментира Симао.

„Разбрах много добре какво означава това дерби (бел.ред с Левски). Най-хубавото е, че спечелихме, защото и преди играхме добре срещу тях, но не можахме да се поздравим с успеха. Сега обаче нещата си дойдоха на мястото. В този мач усетих и подкрепата на феновете, чувството е страхотно. Когато имаш такава публика зад гърба си, нещата се получават по-лесно", добави още португалецът.

„Преди да подпиша с ЦСКА знаех много за отбора. Този отбор е играл много големи мачове в европейските клубни турнири и е постигнал големи успехи. Това е отбор, от който са излезли големи футболисти и известен по цял свят. Затова, когато получих предложение да игая тук, въобще не се поколебах и веднага подписах договор. В този период имах и други предложения, но реших да приема това от ЦСКА. Това е отбор с толкова много привърженици, което ме прави много щастлив, когато играят пред тях и когато мога да ги зарадвам“, добави Симао.

„Феновете са невероятни и всички ние усещаме любовта им не само на терена. Аз винаги съм се стремял да отговоря на изискванията на феновете с играта си. Сега получавам повече шансове за изява. Мисля, че вече нещата се получават по-добре. Тези мачове ми дадоха по-голяма увереност на терена и ще се радвам, ако продължавам да получавам шансове и да радвам феновете“.

„За мен е важно в следващия шампионат да гоним титлата, да сме по-конкурентоспособни на Лудогорец, да спечелим титлата. Освен това, ЦСКА трябва да се върне в Европа, където му е мястото. Важно е и там да се представим на ниво и да защитим достойно голямото име на нашия велик клуб“.

„Засега съм научил термините, които се ползват на тренировка. Феновете ме научиха да казвам „Само ЦСКА“, завърши Симао.