Няколко дни, след като Илиана Раева заяви, че Васил Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години, изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев повтори тези нейни думи в предаването „Домът на футбола“ пред DIEMA SPORT. Той добави, че ако Васил Божков не се е бил намесил, Левски е щял да фалира много скоро.

„От гледна точка на играта има много какво да се желае“, започна Павел Колев.

„Достигната е критичната точка отвъд, която следва нещо, което се случи с един друг клуб. Ако искаме да запазим Левски, са нужни спешни мерки. Ситуацията е такава, каквато е -  дружество със свръх задължения. Това поставя нещата на карта. Ако не се беше намесил Васил Божков, Левски щеше да фалира много скоро“, сподели Колев.

„В първите дни ситуацията в клуба беше доста тежка. В детайли относно структурата на дълга на Левски няма да влизам, защото не е уместно. Не е такава сумата със сигурност“, добави той.

„Аз знам кой ме е поканил, знам откъде идва финансирането за спасяването на Левски, а оттам-нататък има процеси, които ще се реализират“, допълни изпълнителният директор на Левски.

„Васил Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години.“

„Остава най-важното – да се платят задълженията към НАП. Има процедура, която трябва да изпълним. Тя е разписана. Цялото задължение към НАП е една колосална сума, която ще изисква доста време, за да бъде изплатена. Откакто Спас Русев е в Левски, клубът не е погасявал задълженията си към държавата - 6 милиона главница към НАП и 2 милиона лихва. Сумата е близка до действителната.“

„Не мога да кажа дали Васил Божков ще бъде официален и едноличен собственик на клуба.“

„Аз изпълнявам това, за което съм нает. Занимавам се със съвсем други неща. Поканата да заема поста на изпълнителен директор дойде от Васил Божков. Преди това имах покана и от Спас Русев, но не успяхме да стигнем единомислие. Няколко дни по-късно ми се обади Васил Божков. Имахме съвпадение на идеи и беше перфектна възможност да помогна на Левски и да покажа на себе си, че мога да се справям с определени неща.“

„Васил Божков на мен нищо не ми е обещавал. Обсъждахме начините за спасение на Левски. Както той, така и аз имахме предварителна информация. Начертахме план, в който трябваше аз и двама членове да направим детайлен одит. Когато одита приключи, разбрахме каква е цялата сума и започнахме да правим плащания и да погасяваме“, каза още Павел Колев.