Полузащитникът на Черно море Васил Панайотов заяви, че „моряците“ са способни да изненадат ЦСКА в предстоящия мач от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят е на 16 февруари от 15:00 часа на стадион „Тича“ във Варна, като ще може да бъде следен с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Подготовката премина добре като цяло, но пак имах малки проблеми с ахилеса. Но радвам се, че всичко отшумя и след това тренирах пълноценно. Щастлив съм, че проведох подготовка. Това е важно за един футболист.. Какъв Панайтов ще видите през пролетта? Аз мисля, че съм длъжен на отбора и се надявам да оправдая доверието, което ми се дава тук и подкрепата, която получавам не само отстрана на моите съотборници, но и от треньорския щаб ”, коментира Панайотов.

„Надявам се да мога да правя моите далечни изстрели, но най-важно е отборът да играе и да печели. Всеки един футболист иска да бележи. Аз ще опитвам. Важно обаче е да показваме добър футбол, да играем това, което работехме през цялата подготовка и да печелим мачовете си“.

Запитан за новото офанзивно попълнение Родриго, опорният халф заяви: „Мисля, че е добър играч щом е при нас. Хубаво е, че бързо влезе в обстановката в отбора и от нас каквото зависи, ще го подкрепяме да покаже най-доброто от себе си“.

Що се касае до юношите и Цветомир Панов, който също подсили тима, Панайотов обясни: „Със сигурност сега ще има повече скорост. За юношите какво да кажа. Всеки, който е наблюдавам мачовете досега, е видял, че те не просто имат качества, но могат да играят от самото начало“.

Запитан за очакванията му за съботния двубой срещу ЦСКА и дали могат варненци да изненадат „червените“ така, както направиха с Левски, той отвърна:

„Надявам се да ги изненадаме и тях. Но не е хубаво да говорим преди мача. Важното е на терена да покажем онова, което можем. Нашият коз е силният колектив, добрите играчи. Като го покажем на терена с едно себераздаване и с помощта на публиката, мисля, че сме способни да изненадаме този отбор“.

„До една степен е мотивиращо, до друга е стресиращо – нови изисквания и очаквания. Но и ние си говорим вътре в съблекалнята, не гледаме какво се случва с този отбор, кой е треньор и кой не. Ние сме фокусирани да покажем това, което сме правили на подготовката. Доста пот и труд хвърлихме и е хубаво да го покажем на терена и да спечелим мача. С оглед на това, че е първи мач, може би ще сме по-пасивни, но пък ние излизаме да печелим и от първата минута ще дадем всичко от себе си, да отбележим повече голове и да спечелим по време на подготовката и сме фокусирани върху това да го покажем на терена и да спечелим мача”, завърши Панайотов.