Обвиниха служебното правителство за забавянето на стадион "Тича"

Във връзка с появилото се недоволство от страна на феновете на Черно морe относно ремонта на стадион „Тича“, от Министерството на младежта и спорта обвиниха служебното правителство и назначения от него областен управител на Варна.

Ето цялото съобщение от Пресслужбата на Министерството на младежта и спорта:

"През последните 3 месеца Министерството на младежта и спорта се управляваше от министър Даниела Дашева и нейния екип. Какви действия са извършвани през този период и какъв контрол е осъществяван върху обекта е въпрос, който следва да се насочи към тях, а не към настоящото ръководство на ММС.

В първия мандат на министър Красен Кралев беше осигурено финансиране за ремонт на тревното покритие и осветлението на стадион „Тича“ и бяха проведени всички необходими процедури.

Завършването на реконструкцията е сред първите задачи, с които се зае министър Кралев след завръщането си на поста. По тази причина веднага беше назначена проверка, която установи, че към момента строежът е спрян по реда на Закона за устройство на територията, тъй като е установена необходимост от преместване на един от осветителните стълбове, поради което е нужна корекция на конструктивен елемент от работния проект.

Това е задължение на кандидатстващата страна, а именно областната управа на град Варна, назначена от служебното правителство на 8 февруари, която е запозната с фактическата обстановка след констативен протокол от 16 март 2017 година.

Министерството на младежта и спорта изпраща надзорен екип във Варна, който на място да подпомага и контролира процеса по изпълнение до пълното му приключване. Вече е осъществен контакт с представители на фирмата-изпълнител, които ни увериха, че ремонтът ще приключи в най-кратки срокове.

Бихме желали да уверим феновете на Черно море, че ще направим всичко по силите си реконструкцията на стадион „Тича“ да завърши възможно най-скоро и любимият им отбор ще играе на него домакинските си мачове от следващото издание на първенството.

В петък представители на изпълнителя и ММС ще дадат пресконференция, на която ще обявят сроковете за приключване на ремонта."

Свързани материали

  • 4 месеца по-късно: Ремонтът на 4 месеца по-късно: Ремонтът на "Тича" продължава
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Черно море Варна стадион "Тича"

Първа лига