В Кърджали се проведе търгът за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Това беше втори опит да бъде проведен, след като при първия опит нещата бяха провалени. Най-ценният актив след тях е емблемата на клуба. 

ЦСКА печели търга и активите на фалиралото дружество като сумата е четири пъти над минималната, тоест 8 милиона лева. "Червените" пуснаха офертата чрез фирмата "Ред Енимълс" ЕООД. Никола Газдов, представителят на ЦСКА 1948, е предложил 3 милиона лева.

ЦСКА 1948: Защо ПФК ЦСКА Ад не бе оздравено?

Милко Георгиев: ЦСКА печели, сигурно е

Интегрис лаб: Интересът ни към емблемата е личен

Шеф на ЦСКА: Войната с Домусчиев не е приключила

ЦСКА може и да не обжалва недопускането в ЛЕ пред КАС

"Червените" със сигнал до прокуратурата срещу синдика

Синдик Милева: "Ред Енимълс" са кредитори на старото дружество

На входа на града полицейските сили проверяваха всяка една кола, която влиза в града. Полицейското присъствие беше засилено като има подкрепления от градовете Пловдив и София.

Стойчо Стоилов иронизира охранителните мерки за сигурност

Всичко около търга е спокойно, оповестиха от полицията. След приключването му феновете ще бъдат ескортирани до изхода на града, коментира шефът на Областната дирекция на МВР. Според него феновете на "червените" са 150 човека. 

В 12:37 часа към сградата се отравиха представителите на най-голямата фен-фракция на ЦСКА, който минаха през щателна проверка. Всички представители са в сградата, Газдов и останалите фирми участнички в търга са в апартамента на Дора Милева от около 3 часа преди началото на търга. 

Милко Георгиев не е допуснат да влезе в сградата.

Фенове на "червените" от цялата страна вече са в Кърджали и чакат търга да започне. Пред самата сграда, където ще се проведе търга има вече и солидно полицейско присъствие.

Обстановката около сградата, където ще се проведе търга е спокойна, а феновете на "червените" ще чакат да видят какво ще се случи на площад в близост до блока, където е позициониран офисът на синдик Дора Милева. Те са отделени на повече от 200 метра от сградата, а полицаи с кучета патрулират около мястото на събитието.

"Искам да попитам на границата дали има толкова полицаи, толкова полицаи не съм виждал никъде", коментира привърженик на "червените" дошъл от София, за да проследи развитието на търга

За участие в търга документи бяха подали 4 фирми, които участваха и в първия търг.  Участие в търга (чрез заплащане на задатък от 10% от стойността на активите) са заявили четири страни - "ЦСКА - София" чрез "Ред енимълс" ЕООД, "ЦСКА 1948" чрез представителя си Никола Газдов, както и фирмите "Еко депозит солюшънс" EООД и "Интегрис лаб" ООД.

ЦСКА с позиция за търга

Търгът се проведе днес от 13:00 до 14:00 часа в гр.Кърджали, ул.Хан Аспарух №5, вх.В, ап.12, където се помещава офисът на синдика Дора Милева.