ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито на 18-ия кръг на Първа лига, а след този резултат разликата на върха остана 6 точки в полза на шампионите. Клаудиу Кешеру откри резултата за разградчани преди почивката, а след това Десподов изравни с красив удар от въздуха. Мачът не блестеше с много футболни достойнства, но и двата гола изглеждаха изработени качествено, а съдията Николай Йорданов се справи с мача в най-общ план. Гостите пък останаха с човек по-малко минута преди края на срещата заради втория жълт картон на Сисиньо.

Лудогорец създаде първото напрежение пред една от двете врати. В 6-та минута Клаудиу Кешеру центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Жеферсон допусна много груба грешка и позволи на Джоди Лукоки да стреля, но топката премина встрани от вратата на Витаутас Черниаускас.

Рубен Пинто отправи удар от въздуха в 12-та минута, но бе неточен и топката излезе в аут.

Вандерсон получи извеждащ пас в 13-та минута, но бе маркирана засада, а такава не съществуваше.

ЦСКА организира добра атака в 19-та минута, когато Едвин Джеси премина Яцек Горалски, след което отправи удар, но Ренан спаси. 

Четири минути по-късно след центриране в наказателното поле на Лудогорец, Натанаел не прецени добре една топка, тя попадна в Джеси, който веднага шутира, но ударът му бе блокиран от Антон Недялков. 

Лудогорец поведе в резултата в 29-та минута. Вандерсон центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА, където на първа греда Антон Недялков продължи с глава към Кешеру, който с глава прати топката под напречната греда във вратата на Витаутас.

Джоди Лукоки центрира в наказателното поле на ЦСКА в 33-та минута, където Марселиньо стреля от въздуха, но Витаутас успя да спаси. След това Кешеру стреля при добавката и топката се спря в левия стълб на вратата на ЦСКА, но бе маркирана засада. 

ЦСКА пропусна идеална възможност да изравни резултата в 39-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец, Горалски не успя да осъществи добър контакт с топката, след това тя попадна в Чорбаджийски, който шутира, но Ренан успя да направи страхотно спасяване с десния крак. 

ЦСКА създаде нова опасност пред вратата на Лудогорец в 43-та минута. Малинов много добре продължи към Пинто, който стреля от границата на наказателното поле на Лудогорец, след което топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ренан. 

55 снимки

Една от най-спорните ситуации в мача бе в 49-та минута. Джоди Лукоки центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Клаудиу Кешеру овладя топката, Божидар Чорбаджийски влезе на шпагат в краката на румънския нападател и не игра с топката, а съдията Николай Йорданов прецени, че няма основание да свири дузпа. 

ЦСКА пропусна много добра възможност в 59-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Лудогорец, Кирил Десподов стреля с глава, но много неточно, над напречната греда в аут.

Жеферсон центрира в наказателното поле на Лудогорец в 63-та минута, където Али Соу остана под топката, стреля с глава, но над напречната греда в аут. 

ЦСКА изравни резултата в 67-та минута, когато Станислав Манолев центрира в наказателното поле на Лудогорец, където на втора греда Кирил Десподов бе оставен непокрит и стреля от въздуха, топката срещна десния стълб на вратата на Ренан и влетя в мрежата му. 

Тиаго Родригес центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец в 82-та минута, Бодуров стреля с глава, но Антон Недялков изби. След това Десподов овладя топката и се опита да шутира, но бе застъпен от Лукоки. Съдията Николай Йорданов не свири нищо в ситуацията. 

Лудогорец завърши мача с човек по-малко. В 89-та минута Сисиньо фаулира Кирил Десподов. Сисиньо препъна Десподов и посегна с дясната ръка. Николай Йорданов изгони Сисиньо за втори жълт картон. 

В последните секунди на редовното време се стигна до допълнителен екшън край страничната линия, тъй като четвъртият съдия Ивайло Стоянов вдигна табелата с допълнително време от само две минути. Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро искаше поне шест минути добавено време на срещата. Наставникът на „червените“ седна край страничната линия. След това треньорът на ЦСКА доизгледа последните минути седнал в треньорската зона.

В добавеното време на мача Кирил Десподов овладя топката в наказателното поле на Лудогорец, но Лукас Саша се намеси решаващо и му изби топката. „Червените“ имаха претенции за дузпа, но такава нямаше. 

След това равенство разликата между Лудогорец и ЦСКА остава шест точки. Разградчани са лидери в класирането с 45 точки. „Червените“ са на второ място в класирането с 39 точки. Левски е трети с 38 точки. 

ЦСКА - Лудогорец 1:1

0:1 Клаудиу Кешеру 29'

1:1 Кирил Десподов 67'

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Жеферсон, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Рубен Пинто, Едвин Джеси, Мауридес, Станислав Манолев, Кристиян Манолев, Кирил Десподов, Валентин Антов;

Резерви: Данте Стипица, Жоржиньо, Жанио Бикел, Тиаго Родригес, Али Соу, Стивън Перейра, Борис Секулич;

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Сисиньо, Натанаел, Козмин Моци, Яцек Горалски, Светослав Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Хорхе Броун, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Лукас Саша, Густаво Кампаняро, Якуб Швиерчок, Рафаел Форстър.