Черно море победи Локомотив Пловдив с 3:0 като гост в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. След попадения на Мариян Огнянов в 5-ата минута, на Орлин Старокин в 60-ата минута и на Антон Огнянов в 87-ата минута, "моряците" се върнаха на победния път и изместиха съперника си от първата шестица.

Черно море започна отлично двубоя и още в 4-ата минута добър удар на Георги Илиев беше спрян от страничната греда.

В следващата минута Мариян Огнянов беше на точното място и от малкото наказателно поле матира Пиргов за 1:0. При ситуацията Сукуна игра с ръка в наказателното поле при паса към Огнянов, но съдията сметна играта за неумишлена и попадението беше зачетено.

Постепенно домакините започнаха да атакуват опасно, но Райков и атакуващите футболисти на Локомотив не успяваха да матират Михайлов, който с вещи намеси не остави шансове на нападателите на Локомотив. 

Така на почивката Морето се оттегли с гол аванс.

През втората част Локомотив тръгна настървено, но Михайлов отново отчая нападателите на Локомотив. Ванчо Траянов пробва мерника си в 46-ата минута, не сполучи.

В 60-ата минута с отлично пласиран удар Орлин Старокин направи резултата 2:0, а малко след като се появи на терена за новия си тим Антон Огнянов фиксира крайното 3:0 в 87-ата минута на срещата.

Райков беше най-активния футболист на Локо, но и неговите усилия не донесоха резултат, все пак домакините нацелиха греда, когато удар на Пламен Крумов кацна на напречната греда, но до гол "смърфовете" така и не стигнаха. След втория гол на Черно море феновете на домакините започнаха да скандират "Оставка".

След успеха Черно море се изкачи на 6-ото място с актив от 18 точки, а Локомотив изпадна от шестицата и се настани на седмата позиция с актив от 17.

Съставите на двата тима:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Крумов, Везалов, Муса, Траянов, Фрикеше, Серджио, Марчев, Аяри, Райков

Черно море: Михайлов, Станчев, Цветков, Сукуна, Зехиров, Миланов, Илиев, Огнянов, Хасани, Старокин, Сукуп 

съдия: Стефан Апостолов