Дунав Русе и Черно море Варна завършиха 1:1 в двубой от 26-ия кръг на Първа лига. Две дузпи по една за двата отбора позволиха на тимовете да се разпишат. За Дунав вкара Васев, за Черно море капитанът Георги Илиев.

В 10-ата минута отлична атака на Дунав позволи на Божидар Васев да излезе на добра позиция, но нито центрира, нито би и топката беше уловена от вратаря на Черно море Дюлгеров.

Пет минути по-късно Дюлгеров в последния момент видя една бита топка от Ахмедов, отклони я леко и тя се удари в напречната греда. Малко по-късно Минчев стреля опасно, Макенджиев спаси.

В 20-ата минута на двубоя Пламен Димов спря непозволено Иса в наказателното поле на Черно море и от бялата точка Васев откри резултата. Черно море възстанови равенството 8 минути по-късно, когато капитанът на Морето Георги Илиев изигра добре ситуацията и спечели дузпа след съприкосновение с Исаевски, а самият той застана зад топката и изравни резултата.

В 38-ата минута от непряк свободен удар Станоев прати топката директно в мрежата на Дюлгеров, но гол нямаше, тъй като никой освен изпълнителя не игра с топката.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

През втората част Дунав имаше ситуации пред вратата на Черно море, но удари на Васев, Попадийн и Ковачев бяха спасени от Дюлгеров или не попадаха в очертанията на вратата. Черно море създаде няколко опасности пред Макенджиев, но Илиев и Минчев не немериха целта.

Така двата тима поделиха по 1 точка, завършвайки 1:1. В класирането Черно море изпревари Берое, макар двата тима да имат по 42 точки, момчетата на Илиан Илиев са с по-добри показатели в директните мачове. Дунав завърши на 13-ото място редовния сезон с 20 точки.

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав: Макенджиев, Исаевски, Динков, Мартин Ковачев, Инкоом, Васев, Станоев, Пападийн, Светослав Ковачев, Иса, Ахмедов

Черно море: Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Костадинов, Фенуш, Панайотов, Илиев, Витанов, Минчев, Жорже Винисиус 

главен съдия: Петър Костадинов