Отборът на Черно море постигна победа с 3:2 над Локомотив Пловдив в мача от 29-ия кръг на Първа лига, първа шестица. Двата състава предложиха зрелищен сблъсък, а едни от най-интересните моменти се разиграха в края. Попаденията в полза на варненци бяха дело на Стефан Станчев, Димитър Везалов, който имаше малшанса да си отбележи автогол, и Марек Кузма. За „смърфовете“ точни бяха Мартин Камбуров, който прекъсна почти половингодишаната головата суша, и Димо Балаков.

При този развой Черно море излезе на четвъртото място в класирането на първата шестица с 46 точки, а пловдивските локомотивци са шести с 39. 

Двубоят се яви дебютен не само за новия наставник на Локо Пд Войн Войнов, но и за младата надежда на Черно море Мартин Минчев, който на 16 години замени Иван Коконов в 75-ата минута.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния вратар на варненци Симеон Нинов, Любен Михайлов - първия председател на „моряците“ и фенa Антон Иванов, които напуснаха този свят.

Възпитаниците на Георги Иванов упражниха известен натиск в първите минути на мача, а в 3-ата стигнаха до корнер. След изпълнението, Георги Илиев центрира в пеналта, получи се разбъркване, а Иван Коконов стреля малко зад точката за дузпата. Топката обаче мина встрани от левия стълб на Илко Пиргов.

В 10-ата минута „моряците“ получиха право да изпълнят фаул. Капитанът Илиев пое отговорността, а след изпълнението последва разбъркване, след което стражът на пловдивчани Илко Пиргов улови. Пируло шутира от дистанция, но това не затрудни Пиргов.

Враненци стигнаха до така търсеното попадение в 32-ата минута. Георги Илиев центрира от корнер отляво на вратата на „смърфовете“, като насочи топката към близката греда. Там Стефан Станчев отправи удар с глава, Пиргов опита да избие, но без успех и така резултатът бе открит – 1:0.

Марек Кузма се озова на чиста позиция след 41 минути игра, но изстрелът му бе слаб и Пиргов спаси.

Локомотив Пловдив изравни при първия си точен удар. Това се случи в 45-ата минута, когато момчетата на Войн Войнов направиха добра контраатака, топката стигна до Пламен Крумов, който центрира отдясно в наказателното поле, а Мартин Камбуров стреля в долния ляв ъгъл на Емил Михайлов за 1:1. Това бе и първо попадение за нападателя от 29 ноември 2016 година насам. За последно той бе точен срещу Монтана.

Малко след подновяването на играта през вторите 45 минути Локо Пд можеше да отбележи отново. Гостите стигнаха до корнер отляво на вратата на Емил Михайлов. Димо Балаков разигра с Пламен Крумов, който центрира в наказателното поле. Марек Кузма не успя да изчисти, а топката се озова в Мартин Камбуров. Нападателят нанесе опасен изстрел, който обаче бе отразен от стража на варненци.

В 52-ата минута Марек Кузма напредна стремглаво по десния флаг и центрира в пеналта. Илко Пиргов излезе да лови, като показа известни колебания. Първо изпусна топката, но след това се поправи.

Появилият се като резерва на терена на мястото на Тодор Паланков Борислав Балджийски опита удар от дистанция в 59-ата минута, но Илко Пиргов внимаваше и спаси.

„Моряците“ излязоха отново напред в резултата в 67-ата минута. Ондрей Сукуп успя да центрира хубаво отдясно в наказателното поле, Марек Кузма притисна Димитър Везалов, който сгреши в опита си да изчисти, и отбеляза в собствената си вратата за 2:1 в полза на Черно море.

При крехкия аванс от 2:1 Георги Иванов предприе интересна смяна. Гонзо реши да извади Иван Коконов, а на негово място пусна в игра 16-годишния Мартин Минчев, който записа своя дебют с екипа на „Морето“.

Драмата в заключителните минути бе пълна. В 87-ата Локо Пд изравни. При центриране от корнер отляво на вратата на домакините, топката стигна до Димо Бакалков, който стреля по земя, топката мина между няколко футболисти, Емил Михайлов не успя да улови и така тя се удари в десния стълб на вратата му, а след това премина голлинията за 2:2.

Само две минути след това Черно море излезе отново напред. Ондрей Сукуп комбинира добре с Николай Минчев, който центрира, а с глава Марек Кузма се разписа за крайното 3:2.