Дунав Русе записа ценен успех в Коматево, след като в двубой от 21-ия кръг победи Ботев с 2:0. Двете попадения за дунавци реализира бившият играч на Локо Пд Бирсент Карагарен.

Карагарен направи великопелна подготовка с русенци и се отплати в този мач с две попадения.  Така русенци взеха победа след три последователни загуби без отбелязан гол, те спечелиха срещата. Дузпа за домакините изпорти Балтанов перз първата част.

Ботев започна доста добре мача и още в началните минути притисна Дунав. В 9-ата минута Косоко нацели гредата. Бойката игра на Ботев продължи и в 25-ата минута Будинов игра с ръка в наказателното поле на Дунав и "канарчетата" спечелиха дузпа. Зад топката застана Балтанов, но стреля в тялото на Антонов.

Буквално в последната минута на първата част Аясс намери Карагарен, който се разписа и откри резултата.

През втората част Дунав започна по-добре и създаде няколко опасности пред вратата на Ботев. В 58-ата минута съдията не отсъди дузпа за Дунав за задържане на Карагарен от страна на Терзиев.

Въпреки опитите на домакините да реализират поне изравнително попадение, Карагарен попари домакините с втори съкрушителен удар в 70-ата минута.

След този мач Дунав диша по-спокойно и е на 6-ото място с актив от 31 точки, а Ботев е 7-ми с 27. 

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Юсеин, Балтанов, Неделев, Вутов, Косоко, Фернандо Виана

Дунав: Антонов, Джалилов, Патев, Ларин, Атанасов, Димов, Аясс, Костадинов, Карагарен, Шопов, Будинов