Левски представи уникално за България ново партньорство. „Сините” ще си сътрудничат с холандската компания ReCheck и заедно стартират съвместен проект за защита на автентичността на фен артикули чрез блокчейн технология. Това инициатива за регистрирането на спортни продукти в сигурна децентрализирана среда с цел ограничаване на фалшификати.

„Причината да сме тук днес е обявяването на едно партньорство между пфк Левски и холандската компания ReCheck. Левски е най-копираният и може би най-фалшифицираният бранд в България. Това е проблем, тъй като средства от продажбата на артикули отиват в ръцете на хора, които са решили, че могат да произвеждат продукти с логото на нашия клуб. Този проблем доведе до търсене на решение, което в случая е крайна иновативно. Ние сме първият клуб в света, които ще брани интелектуалната си собственост с блокчейн технология. Това е наистина една изключително иновативно решение, което оставя един дигитален отпечатък в интернет пространството на самия продукт”, коментира маркетинг директорът на Левски Тодор Минев и добави:

„Представете си, че Обертан е избрал собствена инициатива, правим някаква фланелка и когато сканираме продукта, ние можем да получим едно лично обръщение от Обертан. Това е нещо, което влиза като информация в блокчейна. Това е една непробиваема среда, която се валидира от множество потребители в интернет. Когато в бъдеще нашите клиенти си получат оригинални продукти, ще получат и криптомонети от холандската компания.”

Емилиян Енев

източник: Левски ТВ

Съоснователят на ReCheck Емилиян Енев пък сподели: „Нашата компания започна да разбаротва такива блокчейн продукти преди година и половина – две. Целта е да се предотврати фалшифицирането на продукти в България. Тази система би решила много проблеми, свързани със сигурност и удостоверяване на автентичност. От миналата година имаме дейност в Холандия. Свързахме се с клуба и бързо стигнахме до сътрудничество.”

„Веднъж, когато се регистрира нещо, то тази информация не може да бъде манипулирана и променяна. Това е много близко до технологията на безконтактните карти. С голямо удоволствие и радост днес споделям това с вас. Намерихме в лицето на ПФК Левски организация, която обръща внимание на този проблем. А проблемът с фалшивите продукти е много сериозен. Ние вряваме, че чрез тази технология можем да предложим нещо работещо и различно. Като следваща стъпка е, искам да споделя, не само да се провери автентичност, а и потребителят да се регистрира като купувач на тези продукти и да получи вид дигитални монети”, добави Енев.