В халфовата линия на Берое наистина има изключителна класа. Затова Александър Томаш не се притеснява да залага на любимата си тактическа система 4-3-3. Тримата полузащитници в средата на терена непрекъснато сменят местата си и това допълнително обърква съперника. Синхронът между тях е на много високо ниво, а и индивидуалните им способности са впечатляващи.

Да започнем от капитана Мартин Райнов. Той кара третия си сезон в Берое и определено е сред лидерите на отбора. Възходящото му развитие не убегна от погледа и на националния селекционер Петър Хубчев. Райнов беше част от заралии от 2012-та до 2014-та година, но с периферна роля. Халфът загатна за огромния си потенциал още в Локомотив Пд, но със зелено-бялата фланелка вдигна неимоверно нивото си. Разполага със силен удар, борбен е, и еднакво деен в двете фази на играта.

В началото на настоящия шампионат към тима се присъедини Александър Цветков, който загуби титулярния си статут в Черно море. В Берое той не излиза от 11-те на Александър Томаш. Усетът му за позициониране в центъра на терена е удивителен и това му помага често да прекъсва противниковите атаки. Силен е в единоборствата.

Борислав Цонев претърпя най-сериозен прогрес в Берое. Статистиката също е красноречива в това отношение. 23-ти годишният играч има 4 гола от началото на първенството, а блестящите му асистенции често се превръщат в голове от Мартин Камбуров. Притежава изключително извеждащо подаване. Стана национал, а усещането, че не можа да разкрие пълния си потенциал в Левски остава натрапчив вкус. Беше контузен доскоро, което най-вероятно ще повлияе на спортната му форма.

Носителят на купата на България със Славия Иван Минчев пасна идеално в състава на Томаш. Майстор е на преките свободни удари, затова е щатен изпълнител на статичните положения в Берое. Ниският му ръст не е пречка за позицията, на която действа, защото компенсира с отлична техника.

Стигаме до най-новото попълнение - Владимир Гаджев. След гастрол в чужбина, бившият футболист на Левски се завърна у нас и веднага напомни за себе си. Пусна превъзходен пас на Камбуров за единия от двата му гола срещу Витоша Бистрица. Ще му трябва време за да навлезе в ритъм, но със сигурност привличането му е страхотен ход от ръководството на Берое.

С тази халфова линия, с нападател като Мартин Кмабуров, със стабилната защита, където блести друг национал - Иван Бандаловски, старозагорци могат да нарушат статуквото в топ 3. За разлика от предишния сезон, сега и постоянството в тима е налице, така че футболистите на Лудогорец, Левски и ЦСКА не бива да се чувстват спокойни преди мачовете със заралии.