Едва на 16 години един от най-талантливите български футболисти направи дебют в А група с тима на Сла вия. Става дума за Калоян Кръстев. Три години по-късно дойде и следващата крачка – трансфер в Серия А в тима на Болоня.

„В началото ми беше малко трудно, докато успея да вляза в отбора, да усетя атмосферата. Давам всичко от себе си, тренирам постоянно, и се опитвам да надграждам. Дойдох тук през зимата, първенството вече беше започнало. В първите 3-4 мача не успях да вляза в групата, дадоха ми, както казват те, време да се адаптирам. Лека по лека започнах да играя за втория отбор, въпреки че тренирах с първия. Мисля, че добре се представих“, коментира Калоян Кръстев.

Въпреки доброто представяне, първият мач на Кръстев в Серия А за момента е далечна перспектива. Нападателят все още е част от юношеските формации на Болоня, където да усъвършенства качествата си.

„Мисля, че засега съм далеч от дебют в Серия А. Клубът прави добра селекция през всеки сезон и то с качествени футболисти. Както знаем, Дестро и Паласио играят като нападатели, и е доста трудно да захапеш в Серия А“, каза още младият футболист.

Чуйте още какво сподели Калоян Кръстев в интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.